Тернопільська митниця наштрафувала порушників майже на 7 мільйонів

Опубліковано в Новини 10.06.2016

Порушення різного роду.

Тернопільська митниця ДФС у справах про митні правопорушення до винних осіб застосувала 6,8 млн грн штрафів, зазначили в відділі організації роботи ГУ ДФС у Тернопільській області.

За п’ять місяців 2016 року працівники Тернопільської митниці ДФС склали 68 адміністративних протоколів про порушення митних правил на загальну суму більш як 18 млн грн та вилучили предмети правопорушення попередньою вартістю  378,2 тис. гривень.

Зокрема, у травні цього року працівниками митниці складено чотири протоколи про порушення митних правил на загальну суму 642,1 тис. гривень.

Так, протягом січня-травня 2016 року митницею розглянуто 37 справ про митні правопорушення та притягнуто до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму 6,8 млн гривень.

У звітному періоді за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку за постановами митниці до бюджету перераховано 97,6 тис. грн від сплати штрафів у справах про порушення митних правил, 27 справ на суму 17 млн 393,1 тис. грн передано до суду. Водночас судом винесено постанову про накладення адміністративного стягнення, в тому числі із застосуванням конфіскації товарів на суму 59,9 тис. гривень.

Також Тернопільською митницею ДФС до митних органів іноземних держав направлено сім запитів щодо перевірки законності зовнішньоекономічних операцій, які здійснювалися суб’єктами ЗЕД в зоні діяльності митниці, та отримано 16 відповідей, що направлялись у попередні періоди, за результатами опрацювання яких складено 50 протоколів про порушення митних правил на суму 17 млн 740,8 тис. гривень.

Зокрема, правопорушення стосувалися переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу ДФС, як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача та вартості товару, а також вчинення дій, направлених на неправомірне зменшення розміру митних платежів.

Водночас у травні 2016 року за матеріалами, отриманими від митних органів іноземних держав, складено два протоколи про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України на суму 642,1 тис. гривень.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.