Версія для друку

На Тернопільщині провели "лісові" рейди (фото)

Опубліковано в Новини 05.12.2018

Низку рейдових перевірок щодо здійснення контролю за незаконним використанням об'єктів рослинного світу на території Тернопільського та Лановецького районів провела Державна екологічна інспекція у Тернопільській області з 27.11.2018 р. по 01.12.2018 р.

Рейдовими перевірками були охоплені лісові масиви колишніх колгоспних лісів, які не передані у користування та розташовані на території Чернелів-Руської, Ступківської, Білівської та Плотичанської сільських рад, а також захисні насадження Львівської залізниці, повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Так, у захисних насадженнях Львівської залізниці, поблизу аеропорту «Тернопіль», виявлено лісопорушника, що здійснював незаконну заготівлю дров'яної деревини і здійснював її навантаження на трактор з причепом.

Ще 3-х порушників природоохоронного законодавства виявлено під час проведення аналогічного рейду у Лановецькому районі, де на очисних спорудах Лановецького цукрового заводу, що на території Борсуківської сільської ради за межами населеного пункту, вони здійснювали незаконну порізку захисних лісових насаджень навколо гідротехнічних споруд.

Усіх порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 65-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, вони будуть зобов'язані сплатити ще й завдані збитки.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області