На Тернопільщині десятки тисяч вірян одночасно помолилися за долю України (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  16.07.2018

На грандіозну прощу до Зарваницького духовного центру з’їхалося тисячі паломників з України та закордону, які 15 липня спільно з вірянами та сотнями представників духовенства взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії. Проща на Тернопільщині присвячена 1030-річчю Хрещення Русі-України.

Цьогоріч людей, які прийшли спільно побажати миру й цілісності в державі, було настільки багато, що на території марійського відпустового центру ніде було і яблуку впасти. А під час Літургії, яку очолив глава УГКЦ Святослав Шевчук, до головного храму винесли чудотворний образ Богородиці.

—  Заробітчани, яким доводиться виїжджати за кордон, часто, як і їхні предки століттями тому, можуть взяти з собою в дорогу лише маленьку валізу. Та, куди би не їхали наші люди, вони завше не забувають прихопити з собою найбільший національний скарб України – віру у Всевишнього. Де би наші земляки зараз не перебували, наша держава той скарб ніколи не втратить. І багатством тим наш народ прагне поділитися і зі «старою мудрою Європою». І саме релігійне надбання, яке нам у спадок залишив князь Володимир Великий, є сьогодні запорукою нашої перемоги, — звернувся до вірян під час проповіді Святослав Шевчук.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що Українська Держава у часи ворожого натиску російського агресора особливо потребує духовної підтримки як з боку своїх вірян, так і від людей з країн світу, адже саме у вірі найбільша сила народу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.