Версія для друку

У Тернополі на «КоропФесті» серед десятка кухарів обрали найкращих (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  09.07.2018

Наймайстерніших кухарів та кухарок відзначили в останній день рибного фестивалю «КоропФест» на літній сцені у парку Шевченка. Кубки, медалі, відзнаки та подарунки отримали із рук міського голови Сергія Надала переможці конкурсу Кулінарний Кубок Західної України, який тривав у Файному місті впродовж двох днів.

У церемонії нагородження найкращих кулінарів з різних міст України взяли участь і судді конкурсу, які побажали кожному з учасників лише примножувати звершення на ниві кулінарного мистецтва.

— Насамперед вдячний кожному із кухарів, які долучилися до конкурсу та приїхали у Файне місто. Певен, багато із вас в Кубку брали участь уперше. Пригадую, коли я працював кухарем – не пропускав нагоди долучатися до різних кулінарних змагань. Завдяки змаганню кожен із вас міг чимало повчитися за два дні, адже судді слідкували за вашою роботою та давали вам багато корисних зауважень. Конкурс був для кожного своєрідним екзаменом – ви подавали страву, а ми куштували й одразу ж вказували на помилки. Учасники змогли на свою користь використати наші поради і тим самим лише підвищити рівень кулінарної майстерності,звернувся один із організаторів Кулінарного Кубку Західної України Віталій Гурелевич.

В підсумку конкурсу серед численних переможців чемпіонство мали і кулінари з Тернополя. Першість у номінації «Салати» на  конкурсі здобула 20-річна тернополянка Надія Поворозник, яка також посіла 2-ге місце у конкурсі «Чорний ящик». А лідирував на Кубку львів’янин Михайло Залевський, який посів перше місце у 2-х номінаціях – «Супи» та «Головні страви» та здобув першість у «Чорному ящику».

— Для мене було великою честю змагатися в Тернополі серед багатьох інших почесних кухарів. Щодо мене, то я не вперше долучаюся до подібних конкурсів та займаю призові місця. Вчора та сьогодні я викладався на всі сто. Можливо, не все виходило, проте з основними стравами я впорався добре.Завдяки таким конкурсам ми даємо можливість не тільки показати свою майстерність талановитим кулінарам, але й популяризувати українську кухню на увесь світ, — поділився Михайло Залевський.

 Важливо, що серед тернополян чимало кулінарів посіло другі і треті місця. Однією з таких переможниць стала 27-річна Ірина Струтинська, яка здобула 2 і 3 місця в номінаціях «Салати» й «Головні страви».  На конкурсі дівчина готувала салат із сома, раків, пудри з панцирів раків, стручкової квасолі та скумбрію в желе огірків з гороховим пюре на базиліковій олії.

Всякі перемоги даються людині непросто, але якщо працювати над собою – варто розраховувати на хороший результат. Мені насамперед було важко зорієнтуватися, адже доводилося перебувати під постійним наглядом суддів. Та я вірила у свої сили, майстерність і це допомагало мені протягом усього конкурсу. Вважаю, що такі заходи потрібно частіше проводити в Тернополі. Вони допомагають добрим кухарям долати невпевненість у собі, досягати успіхів та підніматися на кулінарну вершину, — розповіла Ірина Струтинська.