Версія для друку

Просто неба тернополяни смакують равликів, устриць, мідій… (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  08.07.2018

У Тернополі останній день рибного фестивалю «КоропФест 2018». За період святкувань до парку ім. Шевченка завітало немало гостей, яких насамперед зацікавив не так конкурс Кулінарний Кубок Західної України та майстер-класи від відомих кухарів, як локації з нетиповими смаколиками – устрицями, мідіями, равликами, раками, креветками.

На фестивалі важко оминути, зокрема, торговельне місце з французькими делікатесами – равликами, ціни на які коливалися від 15 гривень.

Спершу люди з недовірою ставляться до цієї не зовсім звичної страви. Насторожено приглядаються до неї, повільно беруть у рот, прожовують. А коли розуміють, що равлики – смакота, вже охоче куштують їх знову. Насправді равлики – дуже корисна їжа, адже вони є джерелом багатьох поживних речовин. Окрім того, що їхнє м'ясо містить чимало вітамінів, макро й мікроелементів, ці молюски – потужний афродизіак. Підготовка равликів до готування дещо складна, адже їх спершу треба вийняти з мушлі, — розповів учасник від локації з равликами пан Юрій.

Чоловік підмітив, що равлики варто запивати вином, адже це допомагає повніше відчути неповторний присмак французького смаколика.

Найпопулярнішою серед тернополян є локація з раками, до якої люди підходять особливо у підвечірній час.

— Порцію варених раків, яка складається десь із 4-5-х членистоногих, ми традиційно подаємо із вареною кукурудзою. Майже кожному ця страва дуже подобається, адже після купівлі першої порції люди знову підходять до нас і купують ще. У вечірній час у нас покупців удосталь, — розповіла учасниця від локації з раками Анна Олексюк.

Варто зазначити, що найдорожчими ласощами на фестивалі є мідії та устриці, де один молюск обійдеться відвідувачам близько у 70 гривень.