Одна з тернопільських книгозбірень вразила відвідувачів оновленим інтер’єром (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  19.06.2018

Тернополяни, які завітали 18 червня до Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи, були приємно вражені докорінно новим виглядом залів на другому поверсі книгозбірні. А оновити інтер’єр однієї з провідних бібліотек міста вдалося дружній команді на чолі з директоркою закладу Світланою Козелко, яка доклала найбільше зусиль, аби книгозбірня тішила око відвідувачів та працівників своєю новизною.

У модерних залах закладу для читачів відтепер відкриваються нові можливості: підключення до «вайфаю», вибір потрібної літератури без допомоги працівниць книгозбірні, зручні місця для читання, цікаві полиці з газетами й журналами та багато іншого.

Як наголосила під час відкриття модерного простору Бібліотека «Тернопіль-центр» Світлана Козелко, у книгозбірні, в яку відтепер щодня з охотою хочеться приходити, бібліотекарі проводитимуть чимало цікавих заходів – починаючи від майстер-класів і закінчуючи літературними читаннями.

За словами пані Світлани, найважчим завданням, яке було поставлене у процесі видозмінення інтер’єру бібліотеки, став пошук фінансових ресурсів. Тільки, як зазначила директорка, це питання вдалося вирішити завдяки меценатам та талановитим дизайнерам.

Коли я вперше прийшла на роботу до цього закладу, то в мене склалося враження, ніби я потрапила у шкільний комп’ютерний зал. Наша бібліотека мала тоді інший логотип, який ми змінили на новий. В цьому примітивному просторі я почувалася некомфортно. Тоді я зрозуміла, що якщо не перевтілити інтер’єр книгозбірні, то сюди не приходитимуть читачі. Навіть наш дизайнер Михайло Жирівський сказав, що цей простір не привабить відвідувачів. Саме цей хлопчина, спільно з командою, допомогли мені перевтілити інтер’єр закладу. Брат Михайла, Володимир, який також є дизайнером, розробив цікавий проект майбутніх залів, — поділилася Світлана Козелко.

На урочистому відкритті оновленого простору були присутні не тільки працівники Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи, але й дирекція інших книгозбірень Файного міста. З уст гостей цього дня прозвучало близько десятка привітань, адресованих пані Світлані та всім іншим людям, які долучилися до перевтілення бібліотечного простору. Відвідувачі могли не тільки пройтися по затишних куточках закладу, але й переглянути фото старого й нового інтер’єру та порівняти для себе зміни.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.