Версія для друку

Багатство якісних та оригінальних речей тернополяни могли побачити й придбати у центрі міста (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  05.06.2018

На невеличкій локації просто неба – у дворі біля арт-бару «Коза» 3 червня зібралося більше двадцяти учасників гаражного розпродажу, які пропонували людям різноманіття якісного одягу, взуття, сумок, прикрас та оригінальних витворів своїми руками. Охочих долучитися до заходу було настільки багато, що, аби кожен міг не тиснучись розміститися, захід проводили надводі.

Ще до обідньої пори рідко хто з містян оминав увагою довгоочікуваний літній GARAGE SALE, де можна було придбати за доступними цінами як чоловічі, так і жіночі речі. «Манила» людей до одноденної торговельної локації і приємна музика, яка додавала натхнення стильним тернопільським торговцям.

Важливо, що значним попитом у відвідувачів заходу користувалася як стильна одежа, так і вироби, створені власними руками.

Хоч до гаражного розпродажу я долучаюся вперше, проте раніше вже мала досвід продажу своїх виробів. Речі, які виготовляю своїми руками, я називаю «добрими дрібничками». Більшість виробів я виготовляю з дерева, а потім розмальовую. Можливо, людям, які підходять до мене, ці штукенції нагадують декупаж, проте це радше художній розпис. Продаю їх нині більше не тому, що хочу отримати певний прибуток від торгу, а через те, що мені приємно спостерігати, як ці речі потрапляють до нових господарів. Гаражний розпродаж мені найбільше до вподоби тим, що тут можна принести на продаж речі, наприклад прикраси, в яких ти вже не ходих, а натомість придбати щось нове та оригінальне, — розповіла одна з учасниць – майстриня Ольга Чіркова.

Пані Ольга розповіла, що вона також дає «друге життя» несправним лампочкам, які, після того, як побудуть у руках майстрині, точно прослужать людям роками. Неймовірні зимові пейзажі, милі звірята, сніговими та дід морози – ці та інші мотиви можна знайти на розписаних вручну ялинкових прикрасах майстрині, які колись були освітлювальним приладом.

Не менш цікаві вироби – листівки та м’які іграшки виставив на своїй локації тернополянин Юрій Волянюк.

— Ці листівочки я малюю самотужки, а іграшки «мамині зайчики» виробляє мати моєї дівчини, яка доручила мені нині виставити їх поряд зі своїми роботами. Як ілюстратор, я виготовляю листівки на замовлення. Лише недавно я почав виробляти та продавати їх у більшій кількості. Відвідувачі, які нині підходять до мене, кажуть, на які свята їм потрібна листівка, а я вже підбираю їм відповідну, — розповів Юрій.

Варто зазначити, що гаражні розпродажі відбуваються в «Козі» щосезону на початку першого місяця. Головною умовою участі в заході є виставлення на продаж якісного товару та можливість самостійно організувати локацію для продажу.