Версія для друку

Володимир Гройсман проінспектував дороги Тернопільщини (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  31.05.2018

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман завітав сьогодні, 31 травня, з робочим візитом на Тернопільщину.

Глава Кабінету Міністрів України разом із керівником "Укравтодору" Словоміром Новаком перевірили стан ремонту автошляху Тернопіль-Підволочиськ, який є частиною магістралі М12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка. Володимир Гройсман, запевнив, що ця дорога, за умови виконання всіх технологічних рішень, протримається в хорошому стані багато років.

– Ділянка ремонту дороги М12 Тернопільської області становить майже 39 кілометрів. Станом на сьогодні ми маємо вже 20 кілометрів нижнього вирівнюючого шару. Також проведено регенерацію дорожнього покриття на 27-ми кілометрах. Наразі ми приступили до укладання верхнього шару щебенево-мастикового асфальтобетону. Якщо не буде збоїв у фінансуванні та поставці матеріалів, то до кінця липня ця ділянка дороги буде здана в експлуатацію. Бюджетом на ремонт траси передбачено 823 мільйони гривень, – пояснив начальник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдан Юлик.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна подякував прем’єру за значні капіталовкладення у ремонт доріг Тернопільщини та зауважив, що за останніх два роки з держбюджету було спрямовано чимало коштів на відновлення доріг Тернопільської області. Так, минулоріч наша область отримала на ремонт автошляхів приблизно 2 мільярди гривень, що дало можливість розпочати відновлення дороги Львів-Тернопіль. Окрім цього, вперше за 2 роки Тернопільщина отримала кошти митного перевиконання, які спрямували на ремонт шляху Тернопіль-Дубно. Відновлення цієї дороги дасть змогу виходити на трасу Київ-Чоп, яка є визначальною з точки зору залучення інвестицій.

– Почали ми сьогодні робочий день з молитовного сніданку, який відбувся в Києві. Зараз ми на Тернопіллі. А звідси будемо рухатись в сторону Вінницької області. Я хочу проїхати приблизно 240 кілометрів для того, щоб подивитись, як відбувається реконструкція і будівництво дороги GO HIGHWAY, яку я обіцяв розпочати минулого року. У 2017 році ми направили сюди 800 мільйонів, – розповів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та додав: – Я хочу на власні очі подивитись, хто, як і що ремонтує та побачити, де є проблеми, які потрібно вирішувати. Хочу зазначити, що фінансування забезпечено, тендери проведені, зараз питання стоїть тільки за підрядниками та за якісним виконанням робіт.

Глава Кабміну зауважив, що цьогоріч на ремонт доріг Тернопільщина має 2 мільярди гривень. За словами Володимира Гройсмана, ніколи за історію незалежності України таких коштів на ремонт автошляхів Тернопільської області не призначалось.

– У моєму житті побудована не перша дорога, не друга і навіть не третя. Маю надію, що й не остання. Для мене будівництво доріг є важливим пріоритетом. Але, на жаль, ремонт доріг не був важливим упродовж минулих десяти років. Шляхи, які побудовані ще за радянських часів, вже фактично знищені. Сьогодні є 2 категорії доріг в Україні – ті, які вже зроблені урядом Гройсмана та ті, які ще мають бути зроблені урядом Гройсмана. До цього ні в кого не доходили руки, а в нас дійшли, – наголосив прем’єр.

Володимир Гройсман пояснив, що відповідні лабораторії, які працюють над проектами відновлення доріг, постійно перевіряють стан робіт. Якщо не буде верифікації якості, то з бюджету ніхто не виділить жодної копійки.