Версія для друку

Делегати із двох країн відвідали тернопільський коледж для тристороннього обміну (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  31.05.2018

Представники з польського міста Збоншинь й німецького – Верден 30 травня у Галицькому коледжі імені В'ячеслава Чорновола спільно зі студентами тернопільського закладу презентували Міжнародний молодіжний проект «Через шлунок до спільної Європи без кордонів». В рамках втілення нової платформи коледж до 3 червня радо прийматиме у своїх стінах вихованців навчальних закладів із цих двох міст.

На початку заходу до гостей звернувся керівник проекту –  віце-директор Спілки шкіл № 1 міста Збоншинь Марек Фурман, який підмітив, чому студентам важливо здобувати спільну освіту, незважаючи на відстані, кордони, країни, мову…

— Моя робота безпосередньо пов’язана з молоддю, досвід праці з якою в мене немалий – близько двадцяти років. Значним є і період співпраці з навчальним закладом у Вердені, що в Німеччині, – десять років. Протягом спільних років роботи ми втілювали в життя немало цікавих проектів. А в Міжнародному молодіжному проекті «Через шлунок до спільної Європи без кордонів», задля якого ми нині тут зібралися, одну зі сторін представляє саме Галицький коледж. Мене дуже приємно, що я таки приїхав до України, а ви не відхилили наші пропозиції щодо співробітництва. Важливо, що в ході виконання проекту, кожен із нас зможе побачити й оцінити різні системи надання освіти, — звернувся Марек Фурман.

Після вступних звернень місцевої влади та керівництва шкіл, у приміщенні коледжу відбулося відкриття лабораторії ресторанного обслуговування європейського рівня, на яку завітав і міський голова Тернополя Сергій Надал.

— Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола підпорядкований міській раді та фінансується з місцевого бюджету. Оскільки в Тернополі зараз є потреба у фахівцях в галузі громадського харчування, тому, щоб забезпечити студентам якісне навчання даного спрямування, з бюджету міста були виділені кошти для придбання необхідного сучасного обладнання, яке сьогодні також використовується для спільного європейського проекту, — наголосив очільник Тернополя.

Варто зазначити, що цього ж дня на новеньких столах у лабораторії майбутні кухарі з трьох країн під керівництвом наставників коледжу попрактикувалися у приготуванні кулінарних смаколиків – варили червоний борщ, пекли пампушки до нього, готували вітамінну закуску із сала, вареники з картоплею та узвар із сухофруктів.