Тернопіль приєднався до Всеукраїнської акції проти виборів за законом Януковича

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  15.05.2018

Представники громадських організацій, політичних партій, а також небайдужі тернополяни долучились сьогодні, 15 травня, до Всеукраїнської акції на підтримку виборчої реформи «Ні! Виборам за законом Януковича».

Під стінами Тернопільської обласної ради організатори акції та її учасники вимагали скасувати виборчий закон Януковича та ухвалити Виборчий кодекс, що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками. Подібна акція вперше відбувалась у Тернополі 17 жовтня. 

– Зараз ми вирішили допомогти владі ще раз зрозуміти важливість виборчої реформи. Необхідно прийняти Виборчий кодекс у другому читанні, адже незабаром відбудеться волевиявлення народу. Сьогодні ми зібрались тут, щоб підписати звернення до Тернопільської обласної ради та закликати місцевих депутатів звернутись до Верховної Ради з вимогою негайно прийняти Виборчий кодекс. Чинна виборча система, яка була прийнята за часів Януковича, є корупційною. Тим більше, виборча реформа була обіцянкою Петра Порошенка. Навіть Венеціанська комісія рекомендує Україні прийняти Виборчий кодекс, – зазначила координатор ГО «Центр UA» в Тернопільській області Юлія Ковальчук.

Учасники акції підписали звернення про вимогу проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками та передали його Тернопільській обласній раді.

До слова, 17 травня така ж акція відбудеться у Києві біля Верховної Ради України.

Користуючись нагодою, під стіни адмінбудівлі прийшли батьки та вчителі, які виступають проти  реорганізації школи мистецтв ім. І. Герети. Вони вкотре наголосили, що не згідні з рішенням сесії Тернопільської обласної ради щодо реорганізації експериментальної школи і будуть оскаржувати його в суді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.