У День пам’яті та примирення тернополяни згадали жертв Другої світової війни (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  08.05.2018
З нагоди Дня пам’яті та примирення сьогодні, 8 травня, у Тернополі вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні.
До монументу «Материнський поклик», що у Старому парку, віддати шану героям прийшли ветерани, військовослужбовці, священнослужителі, представники влади, рідні загиблих та небайдужі тернополяни.
– Друга світова війна забрала мільйони життів. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед загиблими солдатами, офіцерами, вояками УПА, партизанами, полоненими концтаборів та мирним населенням. Ми щиро прагнемо, аби такі страшні події більше ніколи не повторювались. Молімося також за наших теперішніх героїв, які вже чотири роки охороняють мирне небо над Україною, ризикуючи власним життям, – наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук.
За словами очільника Тернопільської ОДА Степана Барни, за час Другої світової війни в Україні було знищено 720 міст та містечок, 28 тисяч сіл, а також вбито мільйони українців.
 – Цього року ми знову схиляємо голови перед ветеранами усіх війн, які ціною власного життя боролись за наше майбутнє. Ці люди найкраще з усіх розуміють значення війни й постійної небезпеки та страху від пострілів над головами, – зауважив Степан Барна.  
Опісля панахиди, яку відправили священнослужителі, представники влади та громадськості урочисто поклали квіти до меморіалу.
Також учасники урочистостей поклали квіти до могил жертв Другої світової війни, сталінських репресій та героїв АТО на Микулинецькому кладовищі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.