Версія для друку

Тисячна колона військових пройшлась головними вулицями Тернополя (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  03.05.2018

Грандіозний марш військових, приурочений поверненню із зони проведення антитерористичної операції військовослужбовців 44-ої окремої артилерійської бригади, відбувся у Тернополі сьогодні, 3 травня.

Середмістям крокували майже 1,5 тис. вояків, яких з квітами зустрічали школярі, студенти, представники влади, духовенство та небайдужі тернополяни.

– Сьогодні ми маємо нагоду привітати наших захисників на рідній землі. Приємно бачити потужній колектив, який повернувся додому. Ми вдячні вам за подвиг, вміння та точні дії, які ворог добре відчув на собі. На Луганському напрямку артилерія противника боялась відкривати вогонь, бо знала, що одразу буде миттєва та потужна відповідь. Коли за спинами стоїть артилерія нашої бригади, солдати знають, що можуть впевнено виконувати свої дії. Жоден снаряд безкарно не впаде на наші позиції, – звернувся до артилерійців командувач військового оперативного командування «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк.

Командир 44-ї окремої артилерійської бригади, полковник Сергій Баранов наголосив, що військовослужбовці не будуть зупинятись на досягнутому, а з новітньою технікою, бажанням та силою духу переможуть ворога.

– Сьогодні трапилась подія, якої ми довго чекали – ви повернулись в рідне місто і радієте зустрічі з нами. Військові комісаріати в свою чергу не дрімають, збирають людей зі всієї України. Ми вже мобілізували на строкову військову службу понад 300 осіб, а також готуємо захищати наші землі ще понад 400 осіб. Також ми відбираємо офіцерів та турбуємось про створення могутнього тилу Збройних сил України, – зазначив тимчасово виконуючий обов'язків обласного військового комісара Леонід Нечипорук.

На Театральному майдані захисникам вручили відзнаки, почесні грамоти та нагороди.