У Тернополі представили спецтранспорт за 17 тис євро, який перевозитиме містян з особливими потребами (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Анна Семенків 25.04.2018

Соціальний транспорт, який допомагатиме забезпечувати потреби інвалідів і людей з обмеженими можливостями, презентували та освятили 24 квітня біля приміщення благодійного фонду «Карітас».

Соціальне таксі перебуватиме  при благодійному фонді «Карітас» та буде призначене для того, щоб підвозити людей з обмеженими фізичними можливостями в лікарні, адміністративні будівлі, різноманітні установи. Транспорт працюватиме цілком безкоштовно, а  викликати його можна буде за попереднім записом.

За словами ініціатора благодійного проекту Сергія Кічули, до проекту долучилося близько 200 людей не лише з Тернополя, але й з інших міст України. Чоловік повідомив, що за спецтранспорт, разом з розмитненням, косметичним ремонтом довелося викласти близько 20 тис доларів (а без ремонту й розмитнення 17 тис).

— Якщо би ми сьогодні обирали та визначали своє майбутнє, то воно, мабуть би було дещо іншим. В житті кожної людини є вибір – війна чи милосердя, любов, тож я хочу, аби українці завжди обирали правильно. Додам, що під час роботи над цим проектом мені довелося побачити, що в нашому місті є чимало хороших та щиросердних людей. Їхня присутність ще раз засвідчує, що українці піднімаються на вагому сходинку до чогось кращого, світлішого, добрішого, більш європейського. Власне добрі справи на цьому проекті не закінчуються, адже сьогодні я, спільно зі своїми друзями, представниками волонтерського руху будемо працювати над ще одним проектом – «Цитрус лайф», який спрямований на те, аби допомагати людям з особливими потребами та давати їм надію на нове життя, — звернувся Сергій Кічула.

Ініціатор розповів, що проект «Цитрус лайф» має на меті зібрати кошти, аби придбати ультразвуковий скальпель для Тернопільського онкодиспансеру. А суть флешмобу полягає в тому, що потрібно з’їсти шматок лимона, перерахувати 100 грн на благодійність та передати естафету трьом наступним учасникам. Зробити це все потрібно на камеру та згодом опублікувати у соцмережах.

Під час урочистого представлення спецтранспорту гості заходу почули немало «теплих» слів і від заступника голови облдержадміністрації Юрія Юрика.

Сьогоднішній день є дуже важливим для нашого міста й області, адже нині соціальна інфраструктура Тернопільщини стала якіснішою, різноманітнішою і спрямована на забезпечення основних попитів людей з особливими потребами. Важливо також те, що саме громадські, волонтерські організації стали ініціаторами реалізації проекту і це є хорошим прикладом для Тернопільщини. Також додам, що цього року ТОДА, територіальні громади перемогли у великому соціальному проекті Світового банку. Завдяки цьому з червня цього року територіальні громади можуть подавати на відбір проекти, які спрямовані на розвиток соціальної інфраструктури громади, — підмітив Юрій Юрик.

Після традиційних звернень представників влади, духовенства та учасників проекту Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк окропив свяченою водою спецтранспорт.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.