Версія для друку

Різноманіття художніх робіт представили 24 митці Тернопільщини на великодній виставці (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  11.04.2018

Нові та давніші витвори – декоративно-прикладні вироби, графіку, живопис, скульптуру 24-х представників образотворчого мистецтва області можна побачити на експозиції, яка діє в арт-галереї Тернополя, що на вулиці Сагайдачного, 13. Загалом там представлено 73 роботи.

Для жителів та гостей Тернопільщини виставка є цікавою насамперед тому, що тут виставлені роботи не тільки тих митців, які належать до обласної організації Національної спілки художників України. Адже ми знаємо, що в міській галереї на тематичних виставках експонуються саме художники від ТООНСХУ.

Щодо великодньої виставки, то тут поряд із митцями із багаторічним досвідом роботи розмістили свої роботи молоді, проте не менш талановиті художники. Зокрема, на цьогорічній тематичній експозиції гості можуть оцінити творчість Миколи Мамчура, Антоніни Дорош, Софії Пазізіної, Марії Ворончак.

Як розповів керівник Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України Ігор Дорош, зараз у галереї міста експонується чимало світлих, яскравих, позитивних картин, які вдало доповнять людям святковий настрій.

— Така великодня виставка є традиційною для нашого міста, оскільки відбувається вже багато років поспіль. Цьогоріч ми представили в арт-галереї Тернополя роботи не тільки митців від спілки для того, аби дати можливість іншим талановитим людям області на рівні з іншими показати свою майстерність. Наприклад, на експозиції ви можете оцінити понад десять робіт Миколи Мамчура, які стосуються релігійної тематики. Художників ми не обмежували в кількості експонатів, тож у стінах закладу було представлено стільки робіт, скільки нам передали митці, — повідомив Ігор Дорош.

Варто зазначити, що подивитися на роботи та оцінити творчість молодих і старших митців жителі та гості міста зможуть до 5 травня.