Версія для друку

У центрі Тернополя вже діє грандіозний Великодній ярмарок (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  05.04.2018

Напитки та наїдки на будь-який смак, страви національної кухні, сувеніри з натуральних матеріалів, різноманіття вишивок, писанок – головного атрибуту Великодня та немало інших цікавинок привертають увагу жителів міста на Великодньому ярмарку, який почав діяти 4 квітня на Театральній площі.

Святкова торгівля відбувається у 36-ти стилізованих дерев’яних будиночках, де тернополянам пропонують свій товар українські ремісники, господарки, підприємці. Тож тернополяни, які навіть не хочуть нічого купляти, охоче роздивляються писанки, м’які іграшки-сувеніри, вироби з дерева та воску, домашні наливки, пакети з лікувальними травами та інше.

Цьогоріч до Великодніх свят на вулиці справді потеплішало, тож спостерігати за веселощами у вечірню пору тепер може чимало тернополян. Добре, що перед святами люди зможуть весело провести час не тільки у себе вдома, але й на вулицях рідного міста.  Позитивно ставлюсь до того, що в нас діє такий ярмарок, який приваблює око пересічного тернополянина насамперед великим різноманіттям сувенірів, над якими добре попрацювали талановиті майстри. Ось нині я також придбав декілька виробів галицького автентичного народного мистецтва, — розповів гість ярмарку 43-річний тернополянин Владислав (прізвище приховано за бажанням чоловіка).

Варто зазначити, що протягом діяльності ярмарку тернополян також очікує Великодній забіг, спортивні забави для батьків та дітей, бої крашанок та гаївки. Окрім концерту, для жителів і гостей міста звучатиме легка та популярна музика муніципального Галицького камерного оркестру.

Подібний ярмарок відбувається і в сусідньому місті – Львові. Якщо для нашого сусіда такий ярмарок традиційний десятий, то в нас він проводиться вперше. Сподіваємося, що під час заходу львівські та тернопільські підприємці вдало обмінюватимуться досвідом, запозичуючи в колег нові вміння, — розповів заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Варто зазначити, що триватиме Великодній ярмарок у Тернополі до 15 квітня та працюватиме з 10.00 до 22.00 години.