У благословенну Вербну неділю тернополяни освятили вербові гілочки (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  02.04.2018

У Вербну неділю, яку українці традиційно святкують 1 квітня, дощ та холод не примусив тернополян сидіти вдома. В цей день біля стін Архикатедрального собору після святкової літургії зібралося більше сотні тернополян, аби освятити гілки верби – найпершу весняну зелень, символ пробудження природи та прихід весни.

Якщо більшість тернополян вже наперед запаслися вербовими оберемками – придбаними чи нарваними неподалік власних обійсть, то деякі люди докуповували букети з лози у продавців біля храму. А торговці, для яких одне із дванадцяти головних християнських свят було також і робочим днем, пропонували людям різноманіття «гусят» – від кількох обмотаних яскравою стрічкою гілочок до розкішного оздоблення.

Перед безпосередньою церемонією освячення біля Катедри, як і минулоріч, було чимало тернопільського люду. Навіть дощова погода не злякала дорослих та маленьких вірян, які з душевним трепетом і радістю на обличчі тримали вербове галуззя. В ці хвилини загальна атмосфера піднесення та відчуття великого свята панувала біля храму.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.