Тисячі тернопільських вірян вирушили Хресною ходою вулицями міста (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  26.03.2018

До масштабної Хресної дороги, яка відбулася 25 березня, долучилося кілька тисяч вірян, які всю дорогу молися за мир у рідній Україні.

Велелюдна Хресна хода сформувалася близько 16:00 біля Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, звідки люди вирушили вулицею Йосипа Сліпого. На вулиці Руська поліцейські тимчасово перекрили рух, аби паломники мали змогу без перешкод просуватися до бульвару Тараса Шевченка.

Цього разу маршрут Хресної дороги дещо змінився. Після того, як віряни в пам’ять про загиблих на сході України вояків на Театральній площі запалили лампадки і поклали квіти до хреста, люд попрямував  вулицями Грушевська й Листопадова, звідки колона знову вирушила до Архикатедрального собору. Віряни молилися за мир та спокій в Україні.

— Кожен із вірян долучився до цієї масштабної ходи насамперед тому, що, хоч ми християни, проте ніхто з нас не без гріха. Ми повинні пройти ту земну путь, яку пройшов Син Божий. Саме Хресна Хода дає нам зрозуміти, що перед Господом ми всі рівні та немає відмінностей між конфесіями. Ми не ділимо зараз паломників на греко-католиків, православних чи протестантів, — розповів капелан Тернопільської окремої артилерійської бригади о. Володимир Андрухів.

— Хресна дорога має на меті насамперед наголосити на важності того часу, який переживає кожен українець під час великого посту. А тексти, які ми читали всю дорогу, стосуються милосердя душі й тіла. Також важливо, що до ходи сьогодні долучилося чимало благодійних організацій, домів опіки, фондів, лікарень, — поділився синкел у справах стратегії розвитку Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Віталій Козак.

Величезний дерев’яний хрест – символ розп’яття Ісуса Хреста, несли громадськість, учасники АТО, волонтери, представники влади, духовенство, переселенці зі сходу України, журналісти. Текст про останні години земного життя Сина Божого протягом усіх 14 стацій через гучномовці читали семінаристи.

—  Долучалася до ходи не тільки для того, аби помолитися за наших героїв та за всіх нас, але й щоб духовно насититися вірою інших краян. Також для того, аби попросити в нашого Господа здоровя, щастя для рідних та себе, сил для нових звершень. Вважаю, що спільна молитва має велику силу. Прикро, що такі масштабні процесії не відбуваються в Тернополі частіше, — поділилася учасниця Хресної ходи тернопільська студентка Ярина Турченяк.

Варто зазначити, що Хресну дорогу організували священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, а долучилися до грандіозного заходу представники різних конфесій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.