Версія для друку

Зв'язок між художником і натурницею передав львівський митець на виставці в Тернополі (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  19.03.2018

Художникам-модерністам було достатньо одного: «Жодної еротики, тіко секс!», – запевняє Пабло Пікассо на одній із робіт Володимира Костирка, яку тернополяни можуть побачити на виставці в арт-галереї «Бункермуз». Експозиція «Художник і модель», яку було відкрито 16 березня», відкриває для мешканців міста світ роздумів та інтерпретацій автора, які знайшли вихід через переосмислення образу художника і натурниці.

На нових живописних роботах автора та графіці 1990-х років, які Володимир Костирко представив у стінах арт-галереї, митець розвінчує романтизовані погляди на світ мистецтва та, зокрема, постать художника.

На одній із робіт автора можна спостерігати, як цікаво Костирко суміщає напрацювання Альбрехта Дюрера і ексцентричні витівки Дем'єна Герста. Інша робота передає зовсім інші образи, відкриваючи новий світ розмислів та інтерпретацій митця. Укрита жовтою тканиною, біжить оголена Трейсі Емін – лідерка Young British Artists, а нині – професорка Королівської академії мистецтв, командор ордена Британської імперії.

— Протягом більш, аніж десяти років від часу, як у Львові було відкрито арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея», ми провели чимало виставок в різних містах України. Проект «Художник і модель» - доволі потужний, а до подібних великих проектів належали лише «Тіні забутих предків», «Енеїда». Тому виставка Влодка Костирка – дуже знакова подія для культурного життя Тернополя. Незважаючи на дещо непрості часи в мистецькій сфері України, ми дуже радіємо, що в місті є заклад, де можна насититися сучасним мистецтвом. Ми повинні відкривати для себе не тільки нових європейських, але й українських авторів, — поділився думкою про проект арткритик Борис Філоненко, який разом із автором презентував виставку.

На заході тернополяни також могли придбати каталоги, в яких були зібрані роботи кількох авторів, зокрема й Володимира Костирка.

Варто зазначити, що переглянути роботи Володимира Костирка тернополяни зможуть протягом двох тижнів з 16-ої години в арт-галереї «Бункермуз».