Версія для друку

Мистецьке благочинство: юні тернопільські художники допомагають дитбудинку (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Ірина Гороховянко 05.02.2018

Благодійна виставка дитячих робіт учнів Тараса Гірняка «Діти Дітям» відбулася 3-4 лютого в Українському домі «Перемога». Серед картин - пейзажі та портрети яскравих та спокійних тонів.

– Робимо це не вперше зусиллями моїми, батьків і найголовніше – дітей. Мої учні, намалювали за певний період картини, які потім можна буде придбати на аукціоні. Вирішили назвати виставку «Діти дітям, – зазначає художник Тарас Гірняк.

Виручені з аукціону кошти будуть передані у Петриківський дитячий будинок-інтернат для дітей із вадами розвитку. Частину робіт, представлену на аукціоні, тернополяни можуть побачити в соціальній мережі фейсбук.

Юні художники ж діляться більше мріями та переживаннями перед створенням їхніх робіт, бо ж старалися, якнайкраще. Юний художник Дмитро Рогальський розповів про те, що саме надихнуло його для створення своїх робіт:

– Я грав гру «Pokemon GO». Там був відомий покемон Пікачу, тому я його і намалював. А ще в мене малює мама, але лише для себе. Її звати Яна, у дитинстві вона хотіла бути дизайнером одягу.