Візит Прем’єра на Тернопілля: фоторепортаж

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  29.01.2018

З робочим візитом Тернопільщину відвідав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман минулої п’ятниці, 26 січня.

Загалом глава Уряду побував на трьох об’єктах Тернопільської області. Щоправда, куди б не приїхав Прем’єр, люди зустрічали його із проханнями збільшити зарплати та пенсії.

В рамках офіційного візиту глава Уряду відвідав місцевий молокозавод «Молокія», завітав та долучився до відкриття ЦНАПу в Золотниківській об’єднаній територіальній громаді Теребовлянського району.

- Якщо раніше ця громада мала можливість освоїти 4 мільйони гривень, то зараз вона розпоряджається 47 мільйонами гривень. Зріс бюджет, відповідно, збільшилися й можливості. Сьогодні ми відкриваємо Центр надання адміністративним послуг, у якому мешканці даної місцевості зможуть без зайвого клопоту вирішити питання з отриманням документів, починаючи від свідоцтв про народження, закінчуючи оформленням різних довідок. Не так давно для цього людям необхідно було їхати у район, вистоювати у довгих чергах, — зазначив Володимир Гройсман під час урочистої церемонії відкриття.

Варто зазначити, що ЦНАП у вищезазначеній громаді запрацював за рахунок фінансової підтримки та у рамках програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida). Відтепер у центрі надання адмінпослуг близько 9 тисяч жителів громади зможуть отримати близько 120 різноманітних послуг.

 - Завдяки міжнародним партнерам наша громада використала чудову можливість, і тепер мешканці отримуватимуть адміністративні послуги у сучасному та якісному форматі у Золотниках. Крім того, навчальні тренінги в рамках співпраці з «U–LEAD з Європою», допомогли співробітникам ЦНАП підвищити кваліфікацію та познайомитися з кращими практиками в сфері адмінпослуг, - розповів Данило Бугай, Золотниківський сільський голова.

На офіційному відкритті ЦНАПу побували і Камеран Худур, перший секретар Посольства Швеції в Україні та програмний директор «U-LEAD з Європою» від Sida.

Також під час перебування у Золотниках до Прем’єр-міністра зі скаргами на адресу місцевої аптеки звернулись мешканці громади. Люди обурювались відсутністю в закладі безкоштовних ліків. Тому Володимир Гройсман вирішив пересвідчитись у правдивості отриманих скарг та проінспектував державну аптеку. Як з’ясувалось, у ній діє програма «Доступних ліків». Продавчиня спростувала інформацію, пред’явивши чеки на безкоштовні медикаменти, а також показала їх наявність.

Далі Володимир Гройсман заїхав і в Тернопільську університетську лікарню, де побував у Центрі політравми. Під час відвідин медзакладу глава Уряду передав сертифікат на придбання ангіографа для «новоспеченого» кардіоцентру. Як зазначив Прем’єр, у цьому році влада забезпечила цими приладами ще 12 кардіоцентрів у інших областях.

- Ангіографи працюватимуть на базі кардіохірургічного центру. Той ангіограф, який вручив нам Прем’єр-міністр України працюватиме в репрефузійному центрі. Ці кардіоцентри новостворені, які відкриваються по Уркаїні, зокрема і у нас, дозволять вчасно діагностувати і надавати допомогу хворим із гострими серцево-судинними захворюваннями. Такого обладнання в нашій області не було. Вони раніше стояли в Львові, Івано-Франківську, Луцьку, - поділився головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар.

За словами медика, вже на цьому тижні в кардіоцентрі  ангіографічний блок зможе прийняти перших пацієнтів. Що ж стосується реперфузійного центру, він розпочне свою роботу приблизно через 3 місяці. 

Більше фото з візиту Прем'єр-міністра шукайте на фейсбук-сторінці "СОРОКИ".

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.