Багатство живопису і графіки представили художники-аматори Тернопільщини (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Анна Семенків 18.01.2018

Близько 77 живописних та графічних картин, виконаних в різних стилях і техніках, представили художники-аматори Тернопільщини на традиційній виставці-конкурсі мистецької премії імені Олени Кульчицької.

У стінах Тернопільського обласного художнього музею 9 авторів виставили графічні картини, а інші 16 митців представили живопис. Серед полотен найбільше переважають пейзажі, портрети, натюрморти, а техніка виконання робіт – найрізноманітніша. Картини створювались з кульковими ручками, вугіллям, олівцями, пензлями, мотузками, мастихіном тощо.

— Як і техніка виконання, тематика робіт також найрізноманітніша – захоплюючі кримські, карпатські пейзажі, козацька, шевченківська тематика. Така виставка традиційно відбувається в нашому музеї багато років поспіль, проте, цьогоріч їй вперше присвоєно назву Народного художника УРСР Олени Кульчицької. Ця відома художниця народилася в Бережанах та за своє життя виконала близько 4 000 художніх творів. Мисткиня є чудовим взірцем для наслідування для сучасних художників, — поділилася заступник директора Художнього музею Ольга Ваврик.

Пані Ольга також розповіла, що з 2007 року серед художників-аматорів засновано премію, яку отримують автори найкращих робіт. Зокрема, цього року комісією з 8 представників було обрано лауреата у галузі живопису – тернопільського художника Богдана Федорова. Переможець отримав премію в розмірі 1,5 тис. гривень.

Варто зазначити, що серед графіків, як і серед живописців – учасників виставки-конкурсу, було обрано по троє переможців, які, відповідно, отримали від комісії дипломи. Однією із переможниць є тернопільська художниця Любов Поворозник, яка в галузі живопису одержала диплом третього ступеня.

— Образотворчим мистецтвом я займаюся з дитинства, а завдяки таким виставкам, як нинішня, я можу продемонструвати свої роботи для загалу. В Художньому музеї я нині представила пейзажі – неповторну природу Криму. Для мене літня сонячна пора насамперед асоціюється з морським, гірським Кримом, — поділилася Любов Поворозник.

Жінка наголосила, що навіть незначні предмети з навколишнього середовища легко надихають її на написання картин – раптова зміна погоди, музика чи навіть приємні емоції.

До слова, діятиме виставка до 30 січня. Впродовж цього часу всі охочі тернополяни зможуть її відвідати та оцінити роботи митців.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.