Діаспора з 11 країн передала подарунки від Миколая юним тернополянам (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  26.12.2017

Вже четвертий рік поспіль у Тернополі відбувається доброчинна акція «Теплом зігріємо серця», яку започаткувала українська діаспора, що перебуває в лавах Спілки Української Молоді. Цьогоріч до такого проекту долучились українці одразу з 11 куточків світу: Великобританії, США, Канади, Іспанії, Португалії, Аргентини, Франції, Німеччини, Бельгії, Естонії, Італії. Діаспора перелічених країн власноруч зібрала подарункові наплічники для діток, які проживають в різних областях України.

Як розповіла Мар’яна Марець, координатор акції «Теплом зігріємо серця», свої невеличкі «наплічники щастя» отримала малеча з усіх областей України, де діє СУМ. У Тернопільській області подарунки передали 264-ом діткам.

- Акція об’єднала не лише сумівців і українців з закордону. До неї долучилось дуже багато людей. Тут у Тернополі вже чотири роки поспіль нам допомагає офіцер обласного військкомату Олена Величанська у формуванні списків діток, яким передадуть подарунки. Представники державної влади подбали пор приміщення і про те, щоб маленькі учасники акції не лише отримали наплічника, а й переглянули мультфільм «Микита Кожум’яка» українського виробництва. Тетяна Четвертак, заступник директора Тернопільського обласного центру соціальних служб, подбала про те, щоб діти могли приїхати на це свято. Кожного року ми стараємось взяти нових учасників, щоб охопити якомога більшу кількість діток в області. Ця акція ще раз показала, що сумівці зі всього світу є об’єднаними і доля України для них дуже важлива, незважаючи на те, що зараз вони живуть далеко за її межами. Всі подарунки є іменними. Тобто, на кожному наплічнику є етикетка з іменем адресата, - пояснила Мар’яна Марець.

У наплічниках, які подарували маленьким тернополянм, знаходились ще й невеличкі сюрпризи від сумівців: одяг, іграшки, прикраси, канцелярія. Як поділились координатори проекту, рюкзачки наповнені всім тим, що може принести посмішку на обличчі дітей. Загалом, організатори акції в першу чергу роблять акцент на підтримці родин українських військових та родин полеглих бійців.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.