«Павучки злягаються» – багато павуків у різних вираженнях показали у Тернополі (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Анна Семенків 22.12.2017

Приміщення арт-галереї «Бункермуз» заповнили десятки павуків тернопільського художника Володимира Чорнобая. Митець презентував 21 грудня у файному місті оригінальну виставку «Павучки. Органічні структури».

Авторська серія «Павучки» – продовження роботи пана Володимира із «Органічними структурами». На виставці автор представив образ павука, використовуючи для цього різні техніки: графіку, малюнок, вишивку, та різні виражальні засоби, прийоми, матеріали.

Основний лейтмотив експозиції – мистецьке поєднання двох реальностей – конкретної і абстрактної, експериментів з матеріалами і стилізаціями, поєднання архаїчних структур з сучасним трактуванням.

— Кожен із гостей моєї виставки, певне, знає, що павучки можуть пробувати тільки в екологічно доброму середовищі. Самі тваринки є символом чистого й непорочного світу. Представлені вишиті та зроблені зі соломи павуки демонструють нам, що експонати гармонійно виглядатимуть не тільки на полотні. Окрім моїх робіт, на експозиції також представлені солом’яні «павучки» майстра народної творчості Ярослава Осадци. Схожі солом’яні вироби люди колись навіть використовували як ялинкові іграшки, —  розповів тернопільський художник Володимир Чорнобай.

Не без жартів Володимир Чорнобай розповів і про найцікавіших павуків, які автор представив не тільки на власній виставці, але й тих, які водяться у природі.

— «Павучки. Органічні структури» показує різноманіття тваринок у розмаїтих станах і ситуаціях. Наприклад, на одній із моїх картин показано, як павучки злягаються. Скажу вам, що найоригінальнішими павуками у природі є «Чорні вдови». Самка «вдови» після злягання з’їдає свого шлюбного партнера. Ніхто так не дивується, як «Чорна вдова», яка побачила свого колишнього «кавалера», — пожартував автор.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.