Тернопільська бібліотека «перевтілилася» в майстерню янголів (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Анна Семенків 11.12.2017

Заняття зі створення Різдвяних янголів провела майстер народної творчості Галина Дудар для охочих тернополян 10 грудня у міській бібліотеці №4 для дорослих.

На захід до тернопільської книгозбірні завітало понад 20 жінок та дітей, які принесли з собою чимало матеріалів, необхідних для виготовлення та оздоблення Різдвяних іграшок: красивого полотна та тканини білого кольору, сіточок для декорування букетів, атласних стрічок, ниток світлого кольору, золотих шнурочків та навіть – грецьких горіхів.

Роботу тернопільських умілиць контролювала Галина Дудар, яка розповіла гостям, як краще підібрати матеріали та в якій послідовності працювати над створенням ангеликів, як краще оформити німб майбутнього виробу. Також майстриня поділилась секретом щодо форми голови майбутнього янгола: її краще створювати з грецьких горіхів круглої форми.

— Щоб показати нашим жінкам цікаві приклади різдвяних янголів, я принесла сьогодні з собою два види іграшок: з руками і без них. Такі ангелики виготовляються подібно до ляльки-мотанки. Звичайно, більше зусиль ми повинні докласти, щоб зробити янголів із руками-крильцями. Аби власноруч створити таку Різдвяну іграшку, вам обов’язково знадобляться білі міцні нитки, ножиці, гарна тканина, вата, кульки чи горішки. А для декору найкраще використати золотисті стрічки, яскраві нитки. Для того, щоб виготовити німб Різдвяної іграшки, ми використовуємо не лише нитки, а й алюмінієві дротики, оскільки вони добре гнуться та тримають форму, — поділилася Галина Дудар.

Пані Галина додала, що при виготовленні Різдвяної прикраси важливу роль відіграє й оригінальність автора, який створює подібний предмет святкового декору. Людина, за своїм смаком та баченням, може змайструвати іграшку з німбом чи без німба, з руками-крильцями й без них, з одного виду тканини чи декількох.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.