«Сонячне дерево» не коштувало Тернополю ні копійки

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  15.04.2016

Як згадку про проведення Днів сталої енергії у Тернополі, облаштували «сонячне дерево» - пристрій, який обладнаний сонячними батареями і з їх допомогою може заряджати гаджети тернополян та гостей міста.

Ініціатори проекту вважають, що перш за все, дерево буде дуже зручним для туристів, які відвідують місто і не повинні  шукати якогось закладу, у разі, коли розрядився їх телефон. Реальним став проект завдяки ТОВ «Світлоцентр», яке за власний кошт встановило технічну новинку. За словами Сергія Надала, цей факт став підтвердженням плідної співпраці бізнесу і міста, коли підприємці у Тернополі не тільки заробляють, але й віддають частину на покращення інфраструктури.

-    Головне, щоб люди могли вживу побачити ті технології, які у світі використовуються вже роками. Для наших студентів-техніків це може стати поштовхом до створення нових проектів, - розповідає представник ТОВ «Світлоцентр»,  Яремчук Володимир.

Дерево обладнане акумулятором об’ємом 400 ампер і пристосоване до заряджання усіх існуючих сьогодні телефонів та планшетів. Розповідають, що сам накопичувач прослужить місту не менше 10 років, а сонячні панелі – 30.  

В Україні існують аналогові проекти, до прикладу, зупинка обладнана сонячними панелями, але дерево в нашій країні – перше. Дизайн створили студенти, які займалися проектом оновлення пляжу «Циганка», що вкотре підтверджує існування можливості для реалізації потенціалу молоді нашого міста.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.