Тернопільський кооперативний коледж став шматочком Японії (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  13.06.2017

В рамках відзначення Дня Японії у Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі провели цілу низку цікавих міні-заходів, які ознайомили тернополян із традиціями та звичаями «країни сонця, що сходить».

Проведення подібного культурно-японського дійства організували студенти разом із викладачами кооперативного коледжу, які стали й гостями заходу. Також серед присутніх можна було зустріти й пересічних  тернополян та керівництво краю.

- В рамках святкування Днів Японії в Україні та згідно указу нашого Президента цей рік оголошено роком Японії. Що ж стосується Тернополя, ми місцем  проведення подібного заходу вирішили обрати саме Тернопільський кооперативний торговельно-економічний коледж. Адже тут є дизайнерське відділення, де навчаються талановиті та здібні діти; тут є гарна кухня; цей навчальний заклад розташований в самому центрі Тернополя. Цей захід проводиться в рамках управління освіти, управління культури – розповідає заступник начальника управління освіти і науки ТОДА Ганна Зварич.

За словами чиновниці, на урочисту подію мав завітати і японський консул, однак, йому не вдалось це зробити.

 Розпочалось відзначення Дня Японії із урочистого відкриття та зустрічі гостей, яке проводили гейші. Ними стали дві студентки із Тернопільського кооперативного коледжу. Дівчата розповідають, костюми для сьогоднішнього свята шили спеціально на замовлення. Що ж стосується зачісок та макіяжу – на них витратили понад дві години.

- Подібну ініціативу ми підтримали вперше. Викладачі разом із студентами готувались до проведення такого заходу. Можна сказати, що весь коледж був на ногах. Оскільки в Україні святкують 25-ту річницю дипломатичних відносин з Японією наш коледж також вирішив долучитись,  – каже студентка III курсу Коломиєць Анна.

Після короткої презентації  про Японію гостям свята розповіли про особливості її кухні, провели майстер-клас із приготування суші та почастували цією східною стравою всіх охочих.

- Моє хобі - вивчення кожного року нової країни. Цього року я зацікавилась Японією, так як знаю, що цей рік названий роком Японії в України. Це надзвичайно цікава та мальовнича країна. Мені подобаються їхні традиції, їхні порядки та ставлення до навколишнього середовища.  На разі я самостійно вчу мову, вона надзвичайно важка. Готувати суші почала рік тому, сьогодні я готувала макі та уна макі. Зробити стільки ролів до сьогоднішнього свята мені допомогли ще троє студентів, - ділиться сушист заходу, викладач німецької мови Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу Тетяна Герасим'юк.

Після частувань для тернополян провели чайну церемонію, розповіли про цей звичай, його специфіку та символіку. На завершення святкування Дня Японії гості насолодились читанням хоку (жанр японської ліричної поезії, трирядковий неримований вірш авт.); дізнались про особливості японської каліграфії та про виготовлення орігамі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.