Версія для друку

Сімейно-спортивне свято у Тернополі розпочалось із танців та фехтування

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Анна Семенків 30.05.2017

28 травня діти й дорослі розважались піснями, танцями, конкурсами, навчалися фехтуванню та взяли участь в забігу «Рухаємо Тернопіль». Організувала для тернополян сімейно-спортивне дійство Медіа Корпорація RIA.

      Біля Літньої сцени в парку ім. Т. Шевченка сьогодні було людно –тернополяни з дітьми долучилися до спортивно-розважальної програми, організованої Корпорацією «РІА».

   Аби дітлахи не нудьгували, волонтери заходу залучали малечу до майстер-класу з фехтування, конкурсів на талановитість та кмітливість, аквагриму. Батьки підтримували своїх юнаків та юнок, коли ті декламували на сцені поезії, співали пісні, танцювали, змагались у розіграші призів.

-  Чому фехтувальники одягають білі костюми? Раніше не було електронних апаратів та різнорідних систем вираховування кількості завданих ударів, тому на кінчик зброї фехтувальники намащували чорнило. Судді визначали переможця за кількістю чорних слідів на білій курточці супротивника, – поділилася цікавинкою координатор майстер-класу з фехтування пані Аліна.

    Після танцювального флешмобу та оголошення переможців лотереї, всякий дорослий міг взяти участь у забігу «Рухаємо Тернопіль», попередньо перед тим зареєструвавшись. У забігу від Театрального майдану до парку Шевченка разом із понад тисячею дорослих - могли стартували й діти(зареєструвавшись із батьками). Першим фінішував Руслан Даньків, який отримав приз - 5000 гривень від організаторів.

-  Головна ціль сьогоднішнього свята, це, звичайно ж, залучення тернополян до здорового способу життя. А найкраща мотивація активної участі наших жителів у різнорідних конкурсах, змаганнях, флешмобах – подарунки від наших партнерів та цікаві номінації, – розповіла організатор «Сімейно-спортивного свята з РІА» Дутка Юлія.

   Завершенням сімейно-спортивного дійства став концерт тернопільського кавер-бенду «100 хвилин».