“Він жив і помер без страху”: у Тернополі попрощалися з 24-річним захисником Максимом Кузівим

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 11.07.2024
У Тернополі в останню дорогу провели воїна 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" 24-річного Максима Кузіва.
 
До війни Максим Кузів був головою Тернопільського осередку ВГО «Сокіл» та займався активною громадською діяльністю. 
 
25-го лютого 2022 року він поїхав до Києва, де вступив в лави добровольчого батальйону, а невдовзі – мобілізувався в ЗСУ.
 
Воїн загинув 7-го липня 2024 року на Донеччині.
 
Попрощатися з захисником прийшли рідні, друзі, знайомі та побратими.
 
– Максима я знаю багато років. Ми разом об’їздили всю Україну, разом билися за Київ, за Ізюмщину. Макс завжди був острівком спокою і оптимізму. Навіть в найстрашніші моменти він жартував та знав, як підтримати хлопців. Він ніколи не ховався. Справжній професійний військовий, згадує воїна його друг Василь Худяк (позивний “Ворон”). – До 24-го лютого 2022 року Максим займався розвитком молоді в націоналістичному дусі. Любов до нашої землі він проніс через все життя. Коли почалося повномасштабне вторгнення в Макса не було сумнівів щодо того, що потрібно робити. Він ніколи не сумнівався. Він жив без страху і помер без страху.
 
За словами командира, Максим Кузів отримав важке поранення під Бахмутом, однак, за 8 місяців відновився та повернувся у стрій.
 
Побратим Віталій Вітрук згадує: Максим був одним з перших, хто допомагав йому вивчити військову справу.
 
Познайомилися ми в Ірпені вже під час повномасштабного вторгнення. Я приїхав туди ще “зелений”. Склалося так, що ми з Максимом виконували разом бойові завдання. Він хоч був молодший за віком, але навчав мене військової справи і ділився досвідом, давав багато корисних порад, підтримував, – каже Віталій Вітрук.Він був веселим, бадьорим, патріотичним, обізнаним у військовій справі та історії, досвідченим на свої роки і дуже відповідальним. Зараз я служу в іншій структурі, але ми підтримували з ним зв’язок, зустрічалися періодично в Тернополі. Це була та людина, з якою хоч і не списувалися щодня, але я знав, що можу до нього звернутися і він завжди допоможе. Справжній побратим та друг.
 
Поховали Максима Кузіва на Микулинецькому кладовищі.
Вічна пам’ять!
Вічна слава Герою України!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.09.2024 soroka
«Це важливий крок у нарощенні наших сил оборони», – Микола Люшняк про створення Сил безпілотних систем ЗСУ
Днями народні депутати ухвалили законопроєкт 11507. Він передбачає включення до окремих родів сил ЗСУ нової…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.