“На одних плечах війну не виграти”: у Тернополі рідні воїнів вимагають демобілізацію

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  24.03.2024

У Тернополі родичі захисників України вдев’яте вийшли на мирний мітинг. 

Вони вимагають для воїнів можливість демобілізації після 18 місяців служби.

Мітинг розпочався о 13 годині. Люди стояли вздовж вулиці біля центрального універмагу з плакатами з написами “Заміна є! Вимагаємо демобілізацію!”, “18 місяців служби = мотивоване військо”, “Вимагаємо закон про встановлення розумних термінів демобілізації” тощо.

Мітингувальники запалювали шашки з кольоровим димом.

Підтримуючи їх водії сигналили проїжджаючи повз.

Тернополянка Наталія Гушпет каже, її чоловік пішов захищати країну ще 6-го березня 2022 року.

– Ротації немає, демобілізації також. Воїни виснажені,  нездорові і не мають можливості підлікуватися. Так тривати постійно не може. На одних плечах війну не виграти, має бути заміна. Треба хоча б рік дати їм відпочити, каже жінка. – Мій чоловік за 10 місяців приїхав у відпустку 1 раз, пізніше – ще за пів року. Зараз він хворий і проходить реабілітацію. Але після цього знову повернеться на фронт.

Прийшов на мітинг і 13-річний Олександр Романишин. Хлопець каже, від початку повномасштабного вторгнення батька бачить лише двічі на рік.

Мій тато 24-го лютого 2022 року пройшов медичну комісію, а з 25-го – захищає країну на фронті. Я хочу, щоб він якомога швидше повернувся додому. Останній раз вдома він був  зимою. У відпустку приїжджає за рік двічі на 10-15 днів і не встигає за цей час відпочити, – говорить Олександр. Кожного дня без нього сумно. Зранку коли прокидався я міг поговорити з ним, провести час разом. Зараз я не маю підтримки, не маю в кого запитати поради. Сумно без тата вдома.

Всеукраїнські мітинги за демобілізацію через 18 місяців проводять у 21 одному місті, зокрема в Києві, Одесі, Харкові, Запоріжжі каже організаторка пікету Вікторія Заєць.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.