Історичне рішення: як Тернопільська облрада сьогодні звільняла Михайла Головка (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 26.10.2023
Сьогодні депутати Тернопільської обласної ради позапланово зібралися на сесійне засідання.
 
Усі присутні, а це 51 обранець, одноголосно ухвалили рішення звільнити з посади голову облради Михайла Головка, який ще влітку втрапив у корупційний скандал.
 
Сесії передували збори депутатів. На засідання винесли два питання. Перше – про реєстрацію нової депутатки. Місце Ігоря Гайдука, якого підозрюють у корупції, посіла представниця «Довіри» Ольга Соколишин. Другим питанням було звільнення Михайла Головка. Голосування відбувалося у таємний спосіб. Втім, варто зауважити, що депутати досить сміливо демонстрували свій вибір. Вони не згинали бюлетені, а показували назагал, як проголосували.
 
Відповідно до рішення сесії, Михайла Головка звільнено, а обовʼязки голови облради наразі виконуватиме Володимир Болєщук.
 
Сам Головко ні на збори, ні на сесію не прийшов. У своєму кабінеті він розповів журналістам, що його не запрошували.
 
– Мені важко це назвати сесією. Я запланував її проведення на листопад, та «комусь сильно підгорало» звільнити мене сьогодні,  заявив Головко.
 
Також він підкреслив, що не вважає сьогоднішнє рішення сесії законним. Михайло Головко зауважив, що «не тримається за крісло». А на запитання, чи буде ходити на свою роботу й далі, він відповів: «Я буду діяти згідно з законом».
 
Як проходило голосування – дивіться у фоторепортажі «Сороки». 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.