«Особисті кордони»: у Тернополі відкрили всеукраїнську виставку акварелей (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 18.05.2023

У Тернопільському обласному художньому музеї відбулася групова виставка акварелей під назвою «Особисті кордони».

У експозиції виставки представлено 42 роботи 22 художників з різних куточків України, розповідає заступниця директора ТОХМ Ольга Ваврик.

– Історія цієї виставки розпочалася з того, що її організатор, художниця Олена Колєснік звернулася до нас з пропозицією провести цей захід. Вона розповіла ідею виставки та про те, що планує залучити роботи митців з усієї країни, зробити виставку всеукраїнською і це справді вийшло так. Географія художників, які беруть участь надзвичайно широка: Київ, Львів, Одеса, Ужгород, Краматорськ і Тернопіль, – розповідає Ольга Ваврик. – За всю історію музею це – перша всеукраїнська виставка акварелей. Надзвичайно цікавого та вишуканого мистецтва, яке потребує майстерності від художника.

Кураторка, організаторка та творча натхненниця «Особистих кордонів» Олена Колеснік розповідає, що виставку створено для заохочення та пізнання внутрішнього всесвіту та знайомства з акварельним мистецтвом.

– Візуально можна побачити, що виставка розділена на 3 частини. Перша про природу – тяга до неї це те, що закладено в людині з первісних часів. Вона дарує момент присутності, що захоплює нашу увагу. Друга – рефлексії взаємодії. Процес взаємодії між людьми та розширенням знань з історичних подій відіграє роль каталізатора, запускає знайомство з поняттями моралі та моральності, – розповідає Олена Колєснік. – Третя частина – занурення в себе. Зокрема представлена роботами на шовку. Завжди піднесенню або розквіту передує криза. Відродження здатності мріяти, тяга до вивчення свого коріння виступають маяками в період втрати себе або всенародного горя.

Біля кожної роботи розміщено її назву, ім’я автора та QR-код, скануючи який відвідувачі виставки можуть дізнатися чим надихався автор створюючи її, почитати його рефлексії стосовно теми особистих кордонів. Також є можливість написати автору.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.