Версія для друку

У Тернополі кілька сотень містян прийшли на зустріч з Сергієм Жаданом (фото, відео)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 23.01.2023

У неділю, 22-го січня, тернополяни могли зустрітися з відомим письменником, музикантом та волонтером Сергієм Жаданом.

Автограф-сесія розпочалася о 15:00 в креативному кластері «Na пошті». На зустріч прийшли кілька сотень прихильників творчості автора.

На початку Сергій Жадан зачитав власні вірші, а після всі охочі могли отримати автограф та зробити фото з письменником.

Тернополяни просили письменника підписати улюблені твори, музичні інструменти, прапори України.

Софія, Олеся та Діана на зустріч з улюбленим автором прийшли з синьо-жовтими стягами.

– Сьогодні дуже символічна дата, адже сьогодні День Соборності України. Для мене дуже важливо, що українці – читаюча нація. Що сьогодні ми попри все зібралися в бункерному  приміщенні, щоб зустрітися з улюбленим українським автором сучасності. Дуже класно бути причетним до цього та відчувати єдність українців, – говорить Софія.

Олеся розповідає, збирає підписи улюблених музикантів та письменників на прапор, який потім мріє повісити біля океану.

– У мене є мрія пройти шляхом Якова до  Сантьяго (прим. авт.: «Каміно-де-Сантьяго» – паломницька дорога до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела) – від Франції до Іспанії. Я маю на меті зібрати більше автографів своїх улюблених авторів, виконавців та інших відомих людей і повісити такий прапор біля океану, – розповідає дівчина.

Тернополянка Марія каже, на зустріч з письменником прийшла, аби почути вірші автора наживо.

– Прийшла, щоб підписати книгу, послухати його поезію. Його творчістю цікавлюся вже кілька років відколи в Тернополі є фестиваль «Ї» і він приїжджає на нього. Найбільше подобаються його вірші, але немає якогось улюбленого. Його поезія не схожа на все що ми вчили в школі. Вона інакша, в ній немає якогось стандарту, усі вірші різні, – каже Марія.

До слова, Сергій Жадан приїхав до Тернополя в рамках туру містами України з гуртом «Жадан і Собаки». Під час концертів вони збирають кошти на підтримку захисників України.