Коти, собаки і хом’як: у Тернополі провели забіг з домашніми улюбленцями (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 12.11.2022

У суботу, 12-го листопада, у парку «Сопільче» відбувся забіг з домашніми улюбленцями «ВусоЛапоХвіст».

Долучитися до забігу могли усі охочі. Єдині вимоги до учасників – хороший настрій, чотирилапий друг та намордник для великих порід собак.

– Власники тварин разом зі своїми домашніми улюбленцями пробігають певну дистанцію. Для великих порід собак це близько кілометра, для малих собак, котів або інших домашніх улюбленців – менше, ніж 700 метрів, – каже директорка Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення Вікторія Безгубенко-Гнатишин. – Ми хочемо показати, що звичну прогулянку в парку з тваринами можна проводити й з користю для себе.

Вперше забіг з домашніми улюбленцями провели минулого року. Тоді до заходу долучилися менше 30 учасників. Цьогоріч на забіг попередньо зареєструвалися понад три десятки осіб. Після подолання дистанції усі отримали медаль учасника.

Люся Лесюк на забіг прийшла разом зі своїм улюбленцем – пуделем Абрикосом Чаккі.

– Вирішили спробувати, бо це цікаво. І нам насправді дуже сподобалося. Більше б таких цікавих заходів, – ділиться враженнями жінка.

Взяли участь в заході не лише власники собак. Тернополянки Аліна та Віталія Бойко пробігли дистанцію разом зі своїми кошенятами.

– Бетті та Найт чотири місяці. Ми побачили, що такий захід планують провести в Тернополі та вирішили взяти участь, бо це цікаво. Ми бігли, тримаючи їх в рюкзаках, – розповідають дівчата.

Ще одним учасником змагань став хом’як Хома.

– Забіг мені сподобався, було неважко. Сьогодні прийшла, щоб побігати, бо люблю спорт. Також ще маю рибку, – розповідає власниця хом’ячка 7-річна Аня.

Мама дівчинки Катерина Соколовська розповідає, що усією сім'єю вони часто долучаються до спортивних заходів, які проводять в місті.

Однією з наймолодших учасниць забігу стала 3-річна тернополянка Квітка. Дівчинка бігла разом зі своїм песиком Елсі. Мама дівчинки розповідає, що минулого року разом з донькою теж брали участь у цьому заході.

Ми любимо тварин і спорт, тому обов’язково беремо участь в таких змаганнях. Минулого року бігли з двома собаками. Але, на жаль, інший собака вже старий, – розповідає Юлія Дідич.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.