У Тернополі традиційно вшанували пам’ять Степана Бандери смолоскипною ходою

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  03.01.2017

У перший день 2017 року тернополяни пройшли смолоскипною ходою з нагоди 108-ї річниці з дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів - Степана Бандери. «Ніщо не зупинить ідею час якої настав» - таким стало гасло урочистого маршу.

Хода пройшла вулицею Руською до Театрального майдану, а звідти - до пам’ятника Степану Бандері, де відбувся мітинг.

Дозвольте привітати нас усіх з радісним днем, днем народження великого сина України – Степана Андрійовича Бандери, провідника Української нації, батька української нації. «Дух, що тіло рве до бою», «Вічний революціонер», - так говорив Іван Франко і так можна охарактеризувати Степана Бандеру, який мав потужний дух боротьби, любові до своєї нації, жертовності, який зумів підняти сплячий народ до боротьби. Бандера вписав своє ім’я у вічність, його пам’ять вшановуємо ми, про нього пам’ятатимуть майбутні покоління, - звернувся до присутніх народний депутат Михайло Головко.

Сьогодні дуже важливий день, адже як в Тернополі, так  і в  Києві, і в кожному обласному центрі  України зібралися націоналісти на центральних майданах, біля пам’ятників Степану Бандері, щоб вшанувати його честь, згадати провідника і лідера української нації, людину, яка надихнула усіх нас на боротьбу і віру у те, що на цій українській землі постане Українська держава, - переконаний голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській облраді Олег Сиротюк.

 

Ми, українські націоналісти, сьогодні живемо і боремося за принципами нашого провідника Степана Бандери. Ми як і на Сході кладемо голови, не шкодуючи власного життя, так і тут, на цьому «другому фронті» - будемо боротися за нашу державу, за країну в яку вірив Бандера – і переможемо, - наголосив депутат Тернопільської міської ради Володимир Стаюра.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.