У Тернополі представили проєкт про Соломію Крушельницьку, який мандрував Європою (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 10.08.2022

У Тернопільському обласному художньому музеї презентували мистецький проєкт «Соломія», присвячений 150-річчю від дня народження відомої української оперної співачки Соломії Крушельницької.

Проєкт було засновано у  2016 році  киїянами  Юрієм Юровим та Нінель Бабієнко.

У експозиції музею представили 21 твір відомих українських художників, про це повідомила заступник директора Тернопільського обласного художнього музею Ольга Ваврик.

– У проєкті твори 15 авторів. Більшість з них  – кияни. Також є митці з Сум, Кривого-Рогу, Івано-Франківська. Зокрема представлено роботу народного  художника України, лауреата Шевченківської премії  Михайла Гуйди, заслужених художників України  Костянтина Могилевського, Олександр Ольхов й подружжя Панаса Титенка та Олени Яковенко, – говорить Ольга Ваврик. – Митці створили портрети Соломії Крушельницької як в молодому, так і в поважному віці. Представлені також її знамениті акторські образи – Чіо-Чіо-Сан  та Аїди й пейзажі місць, які відіграли важливу роль у житті примадонни оперної сцени кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Раніше проєкт «Соломія» вже презентували у Львівській Національній опері, Луцькому художньому музеї, Київській Національній опері, а також у Італії та Австрії.

У Тернополі експозицію проєкту доповнили 8 експонатами з фондів Тернопільського обласного краєзнавчого музею. З них 6 належали безпосередньо Соломії Крушельницькій. Зокрема, це письмове приладдя, різьблений столик та гердан. Також представили платівки із записами співу легендарної оперної співачки.

Виставка триватиме у Тернопільському обласному художньому музеї до 31 серпня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.