На набережній у Тернополі діти та дорослі грали в шахи, щоб допомогти ЗСУ (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 21.07.2022

З нагоди Міжнародного дня шахів вчора у Тернополі провели турнір, щоб підтримати Збройні сили України.

Хто програє шахову партію, той платить – таким було основне правило.

Організував турнір Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення спільно з КДЮСШ № 1 та за підтримки партнерів.

На набережну Тернопільського ставу прийшло чимало охочих зіграти у шахи. Серед них – як дорослі, так і діти. Юні шахісти захоплено зіграли по кілька партій. Їхні батьки розповіли, що такі змагання просто неба – хороша ідея.

Восьмирічний Артем двічі обіграв дорослого учасника змагань. Хлопчик навіть брав участь у всеукраїнському шаховому турнірі серед дітей до 8-ми років. Посів там 13 місце.

– Я займаюся з тренером шахами від 5-ти років. Мені подобається грати, продумувати свої ходи і заробляти на цьому гроші. Вдома граю з дідусем. Сьогодні два рази виграв, поділився Артем.

Директорка Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Вікторія Безгубенко-Гнатишин каже, усі кошти, зібрані під час турніру, будуть спрямовані на потреби наших захисників.

– Ми вирішили перейняти ідею 10-річної чемпіонки з шашок Валерії, яка на вуличних турнірах у Києві зібрала для ЗСУ тисячі гривень. Ідея нашого турніру така ж – програв – платиш гроші. Звісно, сума довільна, яку людина може собі дозволити. А тим, хто переміг, ми даруємо солодкі подарунки, зазначила Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.