Версія для друку

У Тернополі діти внутрішньо переміщених осіб «оживляли» старовинні українські фото (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 29.06.2022

З нагоди Дня Конституції у Тернопільському обласному художньому музеї організували майстер-клас для дітей внутрішньо переміщених осіб.

Малечу навчали «оживляти» старовинні фото. Провела майстер-клас керівник творчої студії «ДИВОтворчики» Ольга Базник-Щедріна.

– Сьогодні у нашому музеї діти переносять давні фото на новий лад, домальовують свій сюжет до фрагментів світлин, – розповіла науковий працівник Тернопільського обласного художнього музею Оксана Мацьків. – Вже вкотре ми організовуємо творчий захід для дітей, які тимчасово переїхали до Тернополя через напад рашистів. 

Керівник творчої студії «ДИВОтворчики» Ольга Базник-Щедріна каже, діти вперше взяли участь у такому майстер-класі, але їм усе вдалося.

–  Діти обрали собі фото, які їм до вподоби. Вирізали або вирвали якийсь фрагмент і приклеїли його на папір. Далі олівцем самостійно домалювали сюжет і розфарбували. Цікаво спостерігати, як малеча завзято працює. Старовинні фото українців я знайшла в інтернеті і роздрукувала, поділилася Ольга Базник-Щедріна.

Більше – у фоторепортажі «Сороки».