У Тернополі київські художники показали стан душі людей, які покинули дім (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 16.06.2022

У Тернополі представили виставку робіт київських художників Нікіти Цоя та Ольги Заремби «Abandoned flowers».

У креативному кластері «Na пошті» представлено 19 робіт художників.

Організаторка заходу Марічка Юрчак каже, з Ольгою Зарембою про проведення виставки у Тернополі говорили вже давно, однак творчим планам завадила війна.

– Я давно стежу за творчістю Олі Заремби в «Інстаграм» і запропонувала провести виставку  у нашому просторі. Ми спілкувалися про це ще до війни, але зрозуміло, що все те, що відбулося, внесло повний сумбур і сум’яття в наші плани. Проте, зараз ми вже відновили нашу стабільну галерейну роботу, тож настав час представити твори Олі. Приємним бонусом стало те, що Оля запропонувала провести не персональну, а спільну виставку з Нікітою Цоєм, – каже Марічка Юрчак. – Це без перебільшення провідні молоді українські художники – багатообіцяючі, перспективні. В Тернополі Оля представляється вперше, тож містяни можуть познайомитися з актуальним українським мистецтвом.

 Автори кажуть, картини створювали впродовж півтора місяця.

Ця виставка є наративом війни. Ми відтворили алегоричний стан людини, яка полишила свій дім і полишила свої квіти, – кажуть Нікіта Цой та Ольга Заремба. – Нас прихистили у Львові наші друзі.  Там на балкончику ми облаштували тимчасову майстерню, де й було створено майже весь цей проєкт.

Виставка триватиме три тижні, тож переглянути роботи авторів містяни можуть до 5-го липня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.