Версія для друку

У День друзів в тернопільському музеї діти створювали поетичні листівки (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 09.06.2022

З нагоди Дня друзів сьогодні, 9 червня, у Тернопільському обласному художньому музеї кілька десятків маленьких тернополян та дітей з числа внутрішньо-переміщених осіб створювали авторські поетичні листівки.

Майстер-клас для них провели тернопільська письменниця Оксана Ратушняк та художниця Надія Гута.

Ми з колегою вирішили організувати для дітей проект «Поетична листівка». У кожного з нас є друг, з яким ми можемо поділитися позитивними емоціями та любов’ю. У День друзів художній музей запросив нас провести майстер-клас. Сьогодні діти навчалися власноруч створювати унікальний подарунок – спершу ми склали поетичне привітання, а згодом діти перенесли його на листівку та створили аквамалюнок, – розповіла Оксана Ратушняк.

За участь у майстер-класі в подарунок діти отримали нову книгу письменниці «Ключики весни».

Художниця Надія Гута каже, на малюнках діти зображували природу та свою любов до друзів й України.

– У Міжнародний день друзів ми вирішили трішки розвеселити дітей. Коли є свято – без листівки ніяк, тож сьогодні ми її створювали. Я хвилювалася, чи буде під силу створення аквамалюнків найменшим учасникам, але все вдалося. Діти наносили на пластик мило, щоб легко лягала фарба, а потім відбивали власноруч створені зображення на листівку, розповіла Надія Гута.

Учасниця майстер-класу Ірина на початку війни приїхала до Тернополя з Полтави.  

Цю листівку я подарую своїй сестричці. Було цікаво сьогодні повчитися створювати такі малюнки та поезію. Дякую організаторам за веселі емоції, поділилася дівчинка.