Традиційні польські страви та література: у Тернополі розпочалися Дні польської культури (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 11.02.2022

У Тернополі розпочалися Дні польської культури.

Офіційне відкриття заходу відбулося сьогодні у фойє Українського Дому «Перемога».

Захід у місті проводять в рамках реалізації проєкту «Пізнаймо один одного–українці в Сувалках, поляки в Тернополі».

 – Приємно, що сьогодні в Тернополі ми показуємо, як мають розвиватися відносини співпраці між українським та польським народами-партнерами. Наше місто є одним з лідерів серед українських міст, який розвиває співпрацю у міжнародному просторі. Адже у Тернополя, напевно, найбільше міст-побратимів у Польщі, – каже секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак. – Основною метою проєкту є показати культуру, освіту і традиції українського та польського народів.

Представники польського міста Сувалки, у зв'язку з карантинними обмеженнями, були присутні на відкритті у онлайн-режимі.

На захід прибув Аташе з консульських питань Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Пьотр Урбановіч.

– Ця подія є важливою тому, що українсько-польські відносини є дуже близькими на рівні президентів, міністрів.  Але нам треба пам'ятати про підтримку цих відносин на рівні міст, районів та громад. Тому ми, як генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, завжди намагаємось допомагати  і давати імпульси для польсько-української співпраці на рівні міст-партнерів, – говорить Пьотр Урбановіч. –Такі події важливі, аби українці, які живуть в Тернополі могли наскільки можливо пізнати польську культуру, літературу, наш характер. І щоб поляки не лише в Сувалках, але у всій Польщі, могли пізнати культуру України.

У рамках заходу тернополяни мали нагоду відвідати бібліотеку під відкритим небом, щоб ознайомитися з творами польських авторів та скуштувати традиційні страви країни. Також у програмі Днів польської культури перегляд театральної вистави та відкриття фотовиставки «Відкрий для себе місто Сувалки».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.