«Досить знущатися!»: попри дощ, підприємці Тернопільщини вийшли на масовий протест (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 07.02.2022

«ФОП – основа нації! Ні фіскалізації» – під таким гаслом у Тернополі сьогодні відбувся масовий протест підприємців.

Із плакатами у руках декілька десятків представників малого та середнього бізнесу прийшли під адмінбудівлю облдержадміністрації та обласної ради. Вони вимагають зберегти спрощену систему оподаткування, а також знизити тарифи на енергоносії для бізнесу.

Голова Тернопільської профспілки підприємців Наталія Шоломейчук зазначила, що така акція протесту сьогодні одночасно відбувається у 22 областях України.

– Підприємці, ви тут сьогодні не тому, що хочете цього. Не тому, що вам немає чого робити, а тому, що ця влада змусила вас прийти, багато кого в єдиний вихідний, щоб показати їм свій супротив. Показати, що ми будемо боротися з тим недолугим законодавством, яке вони пишуть для себе, під великі монополії та великий бізнес. Ми – українці. Ми – народ. Ми – підприємці. Сьогодні вся Україна вийшла на цей протест. Після виступу президента 1 лютого ми зрозуміли, що нас показують проплаченими людьми, політично заангажованими, такими, що не сплачують податки. Ми вирішили в кожній області показати, що ми – реальні люди, яких влада ламає своїм законодавством, виштовхує за кордон, змушує закрити справу всього життя, – наголосила  Наталія Шоломейчук.

Вона також підкреслила, що учасники акції у Тернополі – частинка супротиву, який хвилею йде по всій Україні.

– За 30 років незалежності підприємці завжди йшли і боролися за виживання. Нас просто так не візьмеш. 2,5 роки боротьби проти цих драконівських законів, проти космічних штрафів, а тепер ще й добавилися ці тарифи, які добивають кожного українця. Сьогодні ми усі хочемо сказати: досить знущатися, ми більше терпіти не будемо! – обурилася Наталія Шоломейчук.

До протестувальників вийшов голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. Він пообіцяв ухвалити звернення підприємців на найближчій сесії облради.

– Від імені всіх фракцій, депутатського корпусу хочу сказати, що ми завжди підтримуємо підприємців, які важко трудяться, сплачують податки, створюють робочі місця, наповнюють бюджет. Мені дійсно неприємно чути про такі речі, які відбуваються сьогодні у нашій державі, коли парламент не чує людей. Він шукає кошти там, де їх немає, а насправді хтось обіцяв боротися з олігархами, обіцяли виводити економіку з тіні шляхом ліквідації офшорів. Україна в рік втрачає не менше 15-ти мільярдів доларів, які виводять в офшори. І нікого це не хвилює. Натомість «здирають шкіру» з просто українця, який важко працює, щоб заробити копійку. Ми не осторонь, ми з вами, ми вас підтримуємо! зазначив Михайло Головко.

Опісля до людей вийшов перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Дем’янчук. До нього мітингувальники з вимогою передати вимоги присутніх.

– Подивіться на нас. Президент першого лютого сказав, що це – проплачені, політично-заангажовані особи, що вони не хочуть сплачувати податки.  Подивіться їм в очі. Вони не хочуть стояти під дощем. Хочемо щоб ви йому переказали, що це – реальні люди, які реально працюють в цій країні, хочуть жити на Тернопільщині і сплачувати тут податки, каже Наталія Шоломейчук. – Ми завжди працювали цивілізовано. Але я хочу, щоб ви передали оцей настрой. Накал збільшується по всій країні. Не доводіть людей. Якщо ви їх заженете в кут, вони будуть кидатися – перекриватимуть дороги і створювати незручності навколо. Ми просто так не здамося!

Ігор Дем’ячук запевнив присутніх, що почув та передасть їхні вимоги.

– Я отримав ваше послання. Виконаю свою роботу якісно, відповідно до закону, ви це знаєте. Дякую вам за громадянську позицію і всі ваші вимоги в обов’язковому порядку передам, зазначив Ігор Дем’янчук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.