Два десятки фольклорних колективів гучно фестивалили у центрі Тернополя (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 17.01.2022

У суботу, 15-го січня, на Театральному майдані міста провели щорічне свято зимового календарно-обрядового фольклору «Нова радість стала».

Захід розпочався з урочистої ходи учасників вулицями міста. Йдучи до сцени, люди колядували.

Цьогоріч до участі в святковому дійстві долучилися 20 колективів, каже режисер Тернопільського обласного методичного центру народної творчості Світлана Уриш.

 – З усіх куточків області, з різних громад до нас завітали кращі фольклорні колективи. Тернопільський обласний методичний центр задля збереження фольклору, традицій щорічно підтримує ці колективи, збираючи на обласному святі, – розповідає Світлана Уриш. – Шанувальники народної творчості дарують колоритні фрагменти театралізованих дійств: вертепи, коляди та обряд водіння кози. Аби розділити різдвяну радість, щедрують, вінчують і колядують. Веселимося разом!

Кожен колектив, що долучився до дійства, отримав подяку учасника обласного свята та різдвяні пампухи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.