Річницю Революції Гідності у Тернополі відзначили теплим словом та щирою молитвою (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  23.11.2016

У День Гідності та Свободи, який з 2014 року святкують українці 21 листопада, тернополяни вшанували пам’ять загиблих та згадали події трирічної давності.

21 листопада 2013 року розпочалася революція змін, яка переломила свідомість українців. У Тернополі молодь чи не першою вийшла на театральний майдан в підтримку київського Майдану. Тогочасні події у Тернополі згадали низкою заходів.

У навчальних закладах міста провели уроки Мужності та Гідності, зустрічі з учасниками Євромайдану та волонтерами. У школі № 18 відбулася науково-практична конференція молодіжних громадських організацій та учнівської молоді «Майдан – еволюція духу», а в Палаці Кіно транслювали документальний фільм «Майдан».

Надвечір до пам’ятника Небесній Сотні, що на площі Героїв Євромайдану у Тернополі, почали сходитися небайдужі тернополяни, аби скромно віддати честь полеглим під час подій 2013-2014 років. Першими урочистою ходою прибули студенти Галицького коледжу. Разом із отцем Олегом Харишином помолилися та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

 Напевно, коли ми дивимося на тих людей, ми себе питаємо, а що ми можемо від них навчитися, чому Господь саме їх вибрав, а не когось іншого, щоб і на Майдані, і на Сході віддати своє життя за Україну, – зазначив о. Олег. – Ці люди були особливі, тому що почуття гідності в них було особливо загострене. Ті люди були нескорені, тому що надзвичайно любили Україну. І власне сьогодні, коли ми дивимося на тих Героїв, коли ми згадуємо їх, молимося за них, ми, як християни, а також як українці повинні прийняти в своє життя, в свою душу ось цей запал. Тому що наша держава народжується і твориться власне з тих молодих паростків вірності своєї державі, своїй мові, всьому українському.

Вшанувати річницю початку Революції Гідності зібралися також учасники Євромайдану у Тернополі та столиці, волонтери, громадські та політичні діячі, журналісти. Без зайвого голослів’я та надмірної урочистості вони тихо вшанували пам’ять полеглих, вкотре згадуючи героїзм та, водночас, трагізм тогочасних подій.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.