У Тернополі вшанували пам’ять Героя Мирослава Мисли (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  19.11.2016

У п’ятницю, 11 листопада, в Українському домі «Перемога» відзначали 40 днів зі загибелі бійця АТО, «свободівця» Мирослава Мисли.

Більше сотні молодих людей, членів МГО «Сокіл»,представників ВО «Свобода» зібралися, аби згадати достойного українця та гідно вшанувати його пам’ять.

Пам’ятний захід розпочали з хвилини мовчання, пізніше переглянути фільм, де сам Мирослав Мисла розповідав про те, чому пішов на фронт, за що воюють справжні ідейні бійці, про свої плани на майбутнє. Віддати шану Мирославу Мислі прийшли і військові побратими Героя, зокрема, боєць «Карпатської Січі», депутат Тернопільської міської ради Володимир Стаюра.

Мирослав Мисла був людиною, яка могла бути і виховником, і ідеологом, і бійцем. І просто хорошою людиною. На його обличчі завжди була посмішка, не зважаючи на ті речі, які на жаль, відбуваються на фронті і він завжди допомагав своїм побратимам. Це людина, яку ми маємо пам’ятати, але прикро, що його сьогодні немає разом з нами, він пішов у вічність, але назавжди має лишитися у нашій пам’яті. Власне, це людина, на яку ми повинні рівнятися, адже на його невеликому життєвому шляху є чому повчитися, навіть нам, дорослим. Тому прошу вас, товариство, пам’ятати про нього, про істинних Героїв України, які здобувають Українську державу, які будують її. Мене тішить, що серед нас зараз є багато молоді, адже за вами майбутнє , - зауважив Володимир Стаюра.

Це була людина, яка дуже любила життя і вміла його шанувати і цінувати. Один із найяскравіших та не побоюся цих слів – найприємніших спогадів з війни, це коли на початку квітня 2015 року я йшов на позицію і чую: «Бандерику, бандерику!» - думаю собі, що таке, а це Мирослав завів пса і бігає з ним бавиться просто на лінію обстрілу. І це був Мирослав, він грався з долею. Можу сказати, що загинув він як справжній Герой, не кожному вдається так загинути – забрати з собою на той світ, як мінімум, чотирьох і помер як справжній воїн, - розповів боєць «Дніпро-1».

Звернувся до присутніх і народний депутат України, «свободівець» Михайло Головко, який особливо відзначив діяльність Мирослава Мисли як виховника, ідейного натхненника «соколівців».

Сьогодні ми зібралися з такої важкої нагоди – вшанувати пам’ять одного із кращих синів свої країни. Мирослав Мисла, якого особисто знав я, неодноразово приїжджав до окремої штурмової роби «Карпатської Січі» у Водяне, на передовій, за кілометр від позицій московського окупанта – це була людина, очі якої горіли, він завжди вірив, що робить велику справу. Біля Мирослава запалювалися ідеєю любові до України і жаги до боротьби за її незалежність. І сьогодні нам дуже боляче, що «свободівець», член організації «Сокіл», молода людина в розквіті сил, якому би тільки жити, кохати, народжувати дітей – віддав життя за нас з вами. І ми сьогодні маємо зробити висновки, що жодна смерть Героя не була марною, щоб ми не забували їх жертви, щоби ми ніколи не пробачили тих, хто ці смерті спровокував своєю байдужістю, своєю жагою до наживи, до грошей. Вони зробили все, щоб ця війна продовжувалася і навіть не насмілилися назвати її війною, а досі називають АТО, - наголосив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.