Понад сотню тернополян пройшли центром міста, щоб відстояти права тварин (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 05.09.2021

Сьогодні на Театральному майдані міста зібралися понад сотню тернополян, щоб відстояти права тих, хто не може цього зробити самотужки.

Марш за тварин у Тернополі проводять вже вчетверте.

Співорганізаторка заходу у нашому місті, учасниця зоозахисного руху UAnimals Людмила Чеховська каже, що головна ціль акції – звернути увагу тернополян на проблеми безпритульних котів та собак.

– Тернопіль разом з усією Україною виходить на марш, аби захистити безправних, беззахисних тварин. Вони самі не можуть вийти на мітинг або заявити про те, що з них знущаються. Не можуть викликати поліцію. Це за них маємо зробити ми – гуманні, свідомі люди. Тому ми сьогодні тут –  щоб звернути увагу на проблеми жорстокості до тварин по всій країні і, зокрема, в нашому місті, – каже Людмила Чеховська.

Під час маршу тернополяни пройшли центральними вулицями міста, провели конкурс на найкращий плакат та організували збір підписів під двома зверненнями: одне – щоб допомогти тваринам рідного міста, інше – для підтримки харківських активістів.

– Під час заходу ми підпишемо звернення до Харківської міської ради. Вимагаємо, аби вони звільнили керівницю комунального підприємства, яке займається регуляцією чисельності безпритульних собак. Харків – єдиний обласний центр, який безповоротно забирає з вулиць безпритульних тварин. Їх просто вбивають, – говорить Людмила Чеховська. – Крім того, ми збираємо підписи під зверненням до міського голови і міської ради Тернополя з конкретними вимогами стосовно проблем нашого міста. Перша з них полягає у впровадженні програми регуляції чисельності безпритульних котів стерилізацією. Також ми вимагаємо організувати круглий стіл із місцевими зоозахисними організаціями, аби обговорити найбільш актуальні проблеми.

Захистити чотирилапих прийшло чимало містян. До маршу люди долучилися цілими сім’ями та навіть привели домашніх улюбленців.

Чому сьогодні тут –  тернополяни розповіли «Сороці».

Олеся Геран цьогоріч на марші вперше. Дівчина каже, прийшла, адже любить тварин та хоче їх захистити.

– Я тут, бо люблю тварин. Не підтримую насильство над ними і експлуатацію їхніх життів. Раніше в мене не було змоги доїхати до обласного центру, де проводять марш, тож цього року я на заході вперше, – говорить Олеся. – У мене сьогодні плакат, на якому написано: «Стань голосом тварин». Під час маршу планую скотчем закрити собі рота, аби нагадати людям, що тварини не можуть постояти за себе. Тож треба говорити за тих, хто не може розповісти про те, що в біді.

Тернополянка Людмила Вороніна (на фото зліва) з подругою на марш виходять вже не перший рік.

– Ми кожен рік приходимо сюди, бо дуже любимо тварин та намагаємося їм допомагати, – говорить жінка. – Здаємо кошти на благодійність, стараємося підгодовувати безпритульних тварин, допомагаємо сусідам облаштовувати будки в деяких дворах.

Тернополянину Вадиму 10 років. Сьогодні він тут разом з мамою, аби допомогти захистити чотирилапих.

– Я тут, щоб підтримати тварин, щоб над ними не знущалися, бо вони такі ж, як і ми. Влітку багато допомагав безпритульним тваринам і маю свого домашнього улюбленця про якого турбуюся, – каже хлопчик.

Тернополянин Святослав Абрам’юк на марш прийшов разом з сім’єю.

– Ми традиційно беремо участь у цьому заході всі разом. Особливо це цікаво для дітей, бо вони дуже люблять тварин. Всі ми маємо відстоювати їхні права та допомагати їм. Зазвичай ми стараємося долучатися до зборів коштів або благодійних ярмарків, щоб допомогти безпритульним тваринам, – каже тернополянин.

Тернополянка Людмила Лукіян на захід прийшла разом з донькою Вікторією та Келлі – домашньою улюбленицею.

– Цьогоріч ми на марші вперше. Про захід дізналися з Фейсбуку та вирішили долучитися, адже й самі маємо улюбленця – собачку Келлі, яку взяли з притулку. З нами вона з листопада, – говорить жінка. – При нагоді стараємося допомагати й безпритульним тваринам: купуємо їжу або залишаємо трохи води.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.