Версія для друку

Тернополянам показали «Таємничу Україну» (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 26.07.2021

Сьогодні у виставковій залі Тернопільського обласного художнього музею відкрили виставку київського художника Дмитра Коваля «Таємнича Україна».

Всього в експозиції було представлено приблизно 40 робіт, однак автор полотен зазнає, що згідно з початковим задумом їх мало бути менше.

— З самого початку планувалося 30 творів, оскільки виставку приурочено до 30-річчя Незалежності України. Вже зважаючи на різні обставини, в експозицію ввійшло трішки більше картин. Це більш камерна версія виставки «Таємнича Україна: Нариси історії та сьогодення», яка взагалі починалася в Києві, де я зараз живу і працюю, — говорить Дмитро Коваль.

Усі роботи представлені у виставковій залі було створено художником протягом 5-ти років.

Основна концепція цієї виставки представлена тематичними картинами, яких тут, на жаль, немає. Вони досить таки монументальні і їх важко транспортувати. Також головну ідею відображає пейзажна серія, присвячена забутим куточкам України. Тобто, якщо пройтися цією залою, можна знайти пейзажі пов’язані з Східними, Центральними та Західними регіонами України, — каже художник. — Концепція експозиції все-таки привертає увагу глядача до забутих перлин нашої держави. Також в роботах є збірні образи більш сакрального напряму і тематичні натюрморти.

Загалом це 7-ма персональна виставка автора.