На межі людських можливостей: у Тернополі пройшли ігри спецпідрозділів (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  06.07.2021

На спортивному майданчику Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області сьогодні відбулися спортивні ігри за форматами «Cross Fit» та «Firefighter Combat Challenge».

Збірні команди правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб мірялися силою у два етапи. Рятувальники та спецпризначенці піднімалися по драбині у вікно третього поверху, перетягували манекени вагою 80 кг, перекидали колеса висотою майже в людський ріст, штовхали гирі та виконували інші вправи, які під силу далеко не кожному.

Такі ігри в Тернополі проводять вже вдруге, однак їх мета – не перемога, наголосив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

– Рік тому, надихнувшись роликом в соцмережах американських рятувальників та поліцейських, які брали участь у «Firefighter Combat Challenge», ми вирішили й собі організувати такі ігри. Начальник ГУНП Олександр Богомол радо підтримав ідею. Минулоріч у серпні ми провели перші змагання. Вони були дуже видовищними й надихнули наших колег також взяти участь, – зазначив Віктор Маслей. – Мета ігор – не визначити кращих чи перемогти один одного, а, в першу чергу, показати жителям Тернопільщини, що вони проживають на безпечній території і знаходяться під надійним захистом. А нашим ворогам та злочинцям показати свою силу, аби вони відмовилися від своїх злочинних посягань.

Привітав учасників змагань й радник голови МВС Арсена Авакова Михайло Апостол.

– Ці люди – кращі у своїх підрозділах, але меж досконалості немає. Сьогодні усі не зможуть зайняти перше місце, але це дасть можливість зрозуміти, скільки ще потрібно працювати над собою. Ми гордимося нашими учасниками. Вони показують молодим людям, що спорт, сила, здоров’я, розум стоять на першому місці, звернувся Михайло Апостол.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.