Версія для друку

У Тернополі масштабно святкують День Конституції (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 28.06.2021

Сьогодні, 28-го червня, Україна відзначає 25-у річницю з дня ухвалення Основного Закону нашої держави.

У Тернополі святкування Дня Конституції розпочалося о 12-й годині з урочистої частини заходу.

Протягом дня на Театральному майдані тернополяни та гості міста можуть переглянути виступи музичних та танцювальних колективів, або взяти участь у майстер-класі з аквагриму, прикрасити пряник, безкоштовно отримати примірник Конституції тощо.

Долучитися до свята вирішило чимало містян, тож у центрі міста сьогодні людно.

Прийти на святкування Дня конституції вирішила й пані Ірина (на фото ліворуч) з колегою. Жінка каже, що для українців це свято має величезну цінність.

— Конституція — це основний закон держави, якого повинні притримуватися і виконувати як керівництво країни, так й прості люди, — каже пані Ірина. — Ми, як відповідальні громадяни, прийшли сюди, щоб відзначити цей день Знаєте, Україна має бути в серці, а не тільки на язиці. Ні, держава має бути тут, в середині. Лишаєш, роботу, свої справи  і приходиш.

Її колега, також Ірина (на фото праворуч), додає, що в першу чергу ми повинні пам’ятати значення цієї дати.

Ми повинні дотримуватися Конституції тому, що вона вважається основним законом держави і всі повинні це знати. Ця дата дійсно має велику цінність для України, адже 28-го червня була прийнята Конституція і ми тут, бо хочемо відмітити це, — додає тернополянка.

Містянка Ольга Ковалишин (на фото друга праворуч) каже, що пам’ятати Конституцію важливо для кожного українця.

Кожна країна має закон, яким користується протягом свого існування і для більшості держав основним є Конституція. Моя думка, що Закон України в першу чергу зразок для кожної людини. Приклад того, якими нормами треба користуватися, — зазначає пані Ольга.

Тернополянка Оксана Дзядик каже,що сьогодні вона на святкуванні не лише, щоб відзначити День Конституції, а й підтримати одну з учасниць заходу.

День Конституції дуже велике свято для України, бо в своєму житті ми завжди керуємося саме цим законом. Ми, українці, це свято дуже цінуємо. Відповідно, я прийшла сюди тому, що святкую і люблю це свято. Також  в одному з танцювальних колективів виступатиме наша племінниця і дуже хочеться подивитися цей виступ, — каже містянка.

Тернополянка Влада (на фото ліворуч) каже, на захід прийшла підтримати подругу.

Я тут щоб підтримати свою подругу, яка сьогодні виступатиме в одному з танцювальних колективів, — говорить дівчина. — День Конституції — це дуже  важливе свято для нашої держави.

Світлана Гданська (на фото друга ліворуч) каже, що сьогодні разом з колегами прийшла на Театральний майдан, щоб відсвяткувати День Конституції.

Ми сьогодні тут на Театральному майдані тому, що Конституція це Україна, це життя і добробут наших дітей, це наша воля. Тому ми вирішили підтримати всіх тут присутніх, Україну і  нашу Конституцію, — каже пані Світлана.