Дітям загиблих Героїв з Тернопільщини вручили кулони-обереги (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 08.05.2021

У п’ятницю, 7-го травня, в Тернопільській обласній філармонії відбулася церемонія вручення пам’ятного кулону – оберегу «Батьківське серце» дітям загиблих героїв у Російсько – Українській війні.

Розпочали захід хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих героїв.

Висловити пошану до сімей загиблих військових прийшли представники Тернопільської  міської, обласної ради та голова Тернопільської ОДА.

– Вже сім років минуло, як російський окупант ступив на нашу землю. Сім років, протягом яких тисячі наших молодих хлопців та  дівчат віддавали найцінніше – своє життя. Немає нічого святішого, як загинути за свою країну, свого ближнього. Наші герої пішли захищати свій дім, виконувати свій обов’язок  тому низький уклін їм, їхнім матерям, дружинам, сестрам і Вам, дітки. Ви вже діти героїв і сьогодні головне наше з вами завдання – зробити все аби їхня жертва не була марною, –  каже перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Всеукраїнський проєкт «Батьківське серце» було започатковано громадською спілкою «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України».

– Найстрашніше на війні – хоронити своїх побратимів. Ми вирішили, що перше наше завдання, як тих, хто живими повернувся з фронту – вшанувати їхню пам'ять. Для цього ми  заснували «Батьківське серце». Це кусочок срібла у формі серця на звороті якого прізвище та ім’я загиблого героя. Ми вручаємо їх для того, щоб це було оберегом для дітей героя у майбутньому, – говорить президент спілки «Бойове братерство України» Павло Жебрівський. – Позавчора знову загинув хлопець і двоє малих дітей залишилися сиротами. Наш обов’язок пам’ятати і не забувати про тих побратимів, з якими ми разом відстоювали Україну.  Це найважливіше.

До слова, Тернопільщина – 23 область, де відбулося вручення кулонів-оберегів «Батьківське серце».

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.