Представники дев’яти областей України у Тернополі працюють над покращенням процесу децентралізації (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  27.10.2016

Сьогодні у Тернополі проходить міжрегіональна конференція «Спроможні громади – основа розвитку регіонів». Представники влади, донорських спільнот та об’єднані територіальні громади займаються виробленням концепції спільних дій щодо подальшого реформування місцевого самоврядування та ефективного проведення децентралізації.

До Тернополя в рамках конференції завітали представники семи регіонів: Волині, Запоріжжя, Рівненщини, Хмельниччини, Чернівеччини, Чернігівщини, Тернопільщини, а також представники Луганщини та Донеччини, які починають процес децентралізації з допомогою ООН. Перед початком роботи до учасників звернулися представники обласної влади, а також закордонні гості. 

- Хочу зазначити, що процес децентралізації спочатку мав досить важке підґрунтя, було багато політичних спекуляцій, популізму стосовно того, що цей крок невдалий, а реформа не матиме кінцевого результату, але тим не менш, каденція шостого скликання Тернопільської обласної ради почала свою роботу саме із перших рішень щодо затвердження, схвалення перспективного плану. І саме ми дали поштовх до створення 26 громад. Адміністрація провела колосальну роботу щодо створення, організації цих громад, хоча у нас їх спочатку нараховувалося 35, але і це є успіх, оскільки ми створили найбільшу кількість громад. Я хочу подякувати організаторам і партнерам, які проводять цей захід за можливість побудови діалогу і обміну досвідом, - звернувся до присутніх голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

- Перш за все, хочу подякувати за можливість зустрітися з вами, дякую організаторам, дякую Тернопільській обласній адміністрації за вражаючу роботу. Перед цією зустріччю, я презентував хід децентралізації в Україні держпредставникам з різних країн ЄС. Дозвольте мені передати захоплення, яке справила ваша робота на представників таких країн як Болгарія, Румунія, Іспанія. Вірите чи ні, але ви вже стали прикладом для деяких із наших колег з ЄС, - повідомив  Бенедикт Герман – спеціаліст з питань політки, група підтримки для України, представництво ЄС в Україні.

 

Основним завданням конференції стане вироблення спільних рекомендацій щодо підготовки та впровадження стратегічних планів об’єднання громад, удосконалення механізмів надання послуг членам громад, посилення їхньої фінансової спроможності, подальша розробка спільних ініціатив влади, донорів та громад задля пришвидшення руху останніх до європейських стандартів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.